kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk dizilerindeki karakterler demode

- Türk dizilerinde modaya ne kadar önem veriliyor?
- T.Ü.:
Hiç verilmiyor. En çok Avrupa Yakası'nda modayı takip edebilirsiniz. Her karakterin bir gardırobu var, bir marka giydiriyor. Bunda çok da başarılılar. Diğer dizilerde modanın takip edilmesi mümkün değil. Çünkü son dönemlerde hep Anadolu'da geçen diziler revaçta. Benim son oynadığım dizi olan Yemin, İstanbul'da geçen bir şehir hikâyesiydi. En modern dizilerden biriydi. Onda bile sette üşüyordum ve ayağıma UGG bot giymek istiyordum. Ama "Millet dalga geçer," dediler. Bu nedenle daha genele hitap eden bir moda anlayışı var. İyi kadın şık olacağı zaman döpiyes giyer, kocasıyla yemeğe giderken dizaltı siyah eteğini giyer. Saçları topuz olur, inci küpelerini takar. Şu an dizilerdeki kadın başrol oyuncularına bakarsanız, hepsi aynı giyinir.

- Sex and the City, modanın yaratıldığı bir dizi. Orada giyilenler sonra moda oluyor...
- E.S.:
Kostüm direktörü Patricia Field, müthiş bir kadın. Sarah Jessica Parker'a da kıyafetler çok yakışıyor. Türk dizilerinde böyle bir şey olması mümkün değil. Birincisi böyle bir vizyon yok. İkincisi böyle bir para ve zaman yok.
- T.Ü.: Beş günde bir bölümü çekmek zorundasın. Günde 20 sahne çekiyorsun. Ne kıyafeti, bazen kulağına o inci küpeyi takacak zaman olmuyor.