kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Geç teşekkür!..

TÜRKER İnanoğlu'na bir kez daha teşekkür.. Sinema ve televizyondan tüm kazandıklarını, İstanbul'un yeni Kültür ve Sanat Merkezi TİM'e harcamıştı.. Bir de okul kurmuştu, gençlere televizyon kapısı açmak için.. Her gün yeni bir hoşluğuyla karşılaşıp mutlu oluyorum..
Bilgi Üniversitesi gençleri Rent Müzikali'ni başarıyla Türkçeleştirip oynuyorlardı, okullarının sınıftan bozma salonunda..
Gittim.. Bayıldım..
Türker İnanoğlu, beş kuruş almadan TİM'in büyük salonunu gençlere tahsis etti.. Nasıl heyecanla hazırlandılar, gerçek sahne ışıklarına.. Nasıl harika bir temsil verdiler.. Oyundan sonra ne kadar mutluydular..
Bana sorarsanız, Türker İnanoğlu bu Rent'e profesyonel yapımcı olmalı. Gençlerle el ele verip, amatör işten, profesyonel çevirmeli.. Dekor, kostüm ve orkestra ilavesiyle gelecek sene kapalı gişe oynarlar, inanıyorum..
Bir örnek vermek isterim, Türker İnanoğlu'nu daha iyi anlamanız için..
Işık Üniversitesi gençleri de yıl sonu temsili için bir yerli müzikal hazırladılar aylardır.. Ayşem Opereti.. Davetiyeleri elleriyle dağıttılar, ama geceyi yapamadılar.
Ayşem Operetini oynamalarını Gülriz Sururi son anda engellemiş .. Efendim sahneye koyma hakkı ondaymış.. Hani iki sene evvel iki temsil yapmıştı da, sürdüremeyip kaldırmak zorunda kalmıştı.. Kendi oynamıyor, ama yıl sonu için üniversiteli amatör gençlerin bir gecelik temsiline de engel oluyor..
Sorarsanız İnanoğlu iş yani para adamı, Gülriz de sanatçı..