kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İmama anayasa sağlıkçıya din sorusu

AA
Hac organizasyonunda görev alacak sağlık ve din görevlileri için yapılan sınavda sorulan sorular, sınava katılanları isyan ettirdi..
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, bu yılki hac organizasyonunda görev yapacak sağlık ve din personelini seçmek için yaptığı sınavda sorulan sorular katılanların tepkisine neden oldu. Sınavda sağlıkçılara din, din personeline ise anayasa soruları soruldu. Her yıl mülakat düzenleyen Diyanet bu yıl başvuruların yoğun olması nedeniyle, hacda görev yapmak isteyen doktor, hemşire ve yardımcı sağlık personeli ile din adamlarına yönelik test usulü sınav yaptı. Sağlık personeline yönelik test kitapçığında, genel sağlık soruları ve dal sorularının yanı sıra, dini konularda da sorulara yer verildi. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen'in yöneticileri, sağlık çalışanlarından, sınavda sorulan sorular konusunda şikayetler aldıklarını belirterek, şu soru örneğini verdiler: "

* (A kitapçığındaki 4. soru) Hanefi mezhebine göre farz namazların ilk iki rekatında Fatiha'dan sonra bir sure veya en az kısa üç ayet veya uzun bir ayet okumanın hükmü nedir? a) Sünnet b) Farz c) Vacip d) Müstehap.'' Hac organizasyonunda görev alacak din görevlilerinin tepki gösterdiği sorulardan biri ise şöyle: "n (A kitapçığı 77. soru) Anayasa Mahkemesi üyeleri kaç yıl görev yapmak üzere seçilirler? a) 7 yıl b) 5 yıl c) Ömür boyu d) Emeklilik yaşına kadar."

DİYANET YORUMU
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman ise hac vesilesiyle Suudi Arabistan'a gidecek sağlık personelinin iki özelliği olduğunu dile getirerek, "birincisi, sağlık hizmetini ifa etmek, ikincisi ise dini vecibeleri yerine getirmek. Bu nedenle, görev yapacak personelin hem sağlık hizmetleri yönünden hem de dini vecibeler yönünden hazır olması lazım'' dedi.