kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ticareti Musevi ve Ermenilerden kaptık

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
İLİŞKİLİ HABERLER
Ticareti Musevi ve Ermenilerden kaptık
* Kosifler, iş dünyasında BMW markasıyla parladı sanki ancak şirketinizin geçmişi 1945'lere kadar gidiyor. İlk yıllarını anlatır mısınız? Türkiye'nin ilk motor fabrikasını 1950'lerde babam ve arkadaşları kurmuş. Biz altı kardeşiz, dört kız iki erkek. Erkek kardeşlerin hepsi de aktif olarak çalışıyor. Biz aslında Tahtakale esnafındanız. Hırdavat yapıyorduk. Oyuncak imalatı yapıyorduk ve bütün Anadolu'nun köylerine, şehirlerine, kasabalarına oyuncak gönderiyorduk. Biz Tahtakale'de ticareti Musevilerden ve Ermenilerden öğrendik ve onlardan işi kapan biziz.

* Peki ya inşaat? Biz 1975'lerde inşaat sektörüne girdik. O zaman lüks konut inşaatları yapıyorduk.

* Ama tabii siz otomobilde daha çok isim yaptınız sankiBiz reklam yapmadık galiba. Bizim inşaat yaptığımız dönem farklıydı. Arz o kadar çok yoktu. O dönemlerde bizi inşaatçı olarak herkes tanırdı. 1980'lerden sonra ithalat serbestleşince BMW işine girdik ve çok ağırdık. O zaman Borusan Otomotiv'le birlikte başladık bu işe. Biz Borusan'ın ilk bayisiyiz.

* Siz Borusan'ın en çok pazar payına sahip bayisisiniz değil mi? Otomobilde ulaştığınız ciro ne kadar? Evet öyleyiz. Şu anda 160 milyon Euro'ya ulaştık.