kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

61. Cannes Film Festivali sona erdi

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
61. Cannes Film Festivali sona erdi
61. Uluslararası Cannes Film Festivali, Barry Levinson'un yönettiği kara mizah "What Just Happened" isimli filmin gösterisi ile sona erdi.

61. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü, Fransız yönetmen Laurent Cantet'in ''Entre les murs" isimli filmine verdi. Film, eğitim konusuna Fransız toplumunu bakışını yansıtıyor. Altın Palmiye ödülünü Robert de Niro takdim etti.

Fransız oyuncu Edouard Baer'in sunduğu ödül törenini, dünyanın bir çok ülkesinde televizyon kanalları canlı yayınladı. Altın Palmiye'den sonra gelen büyük ödülü ise bu yıl İtalyan yönetmen Mateo Garrone'nın ''Gomorrah'' isimli filmi aldı.

Nuri Bilge Ceylan'ın ''Üç Maymun'' isimli filmi, 61 Cannes Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülü aldı.

Festivalde, en iyi senaryo ödülünü Jean Pierre Luc Dardenne'nin "Le Silence de Lorna" isimli filmi kazandı. Ödülü, geçen yıl bu ödülü kazanan Fatin Akın takdim etti.

Yarışmada jüri, en iyi erkek oyuncu ödülünü, yönetmen Steven Soderbergh'in ''Che'' filmindeki rolüyle Benicito del Toro'ya verdi.

Ödülü, ünlü Fransız oyuncu Valerie Lemercier takdim etti.

En iyi kadın oyuncu ödülünü, Walter Salles'in yönettiği, ''Linha de Passe'' isimli filmdeki rolüyle Sandra Corbeloni kazanırken, ödülü Fransız oyuncu Jean Reno verdi.

Jüri ödülünü, Paolo Sorrentino'nun, ''Il Divo'' filmi aldı. 22 filmin Altın Palmiye için yarıştığı 61. Cannes Film Festivali'nde Fransız oyuncu Catherine Deneuve ile Amerikalı oyuncu ve yönetmen Clint Esatwood'a özel ödül verildi.

Festivalde, Altın Kamera ödülünü ''Hunger'' filmindeki başarısıyla Steve McQueen alırken, en iyi kısa metrajlı filmin ödülünü ise ''Megatron'' Marian Crisan kazandı.

Festivalin bu yılki jüri başkanlığını Sean Penn üstlendi.