kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erbakan, cezasını çekmek üzere Altınoluk'taki yazlığına geldi

CHA
Yeni Haber
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, 'Kayıp Trilyon' davasında çarptırıldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasını çekmek için Altınoluk'taki yazlığına gitmek üzere Balıkesir'in Edremit ilçesine geldi. Uçakla Edremit'e gelen Erbakan, karayolu ile Altınoluk'a geçerek, cezasını çekeceği yazlığa geldi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağı ile 18.05'de Ankara'dan İstanbul'a gelen Erbakan'ı saat 19.30'da Atlasjet'e ait uçakla Edremit'e hareket etti. Erbakan'ı taşıyan uçak, saat 20.10'da Edremit'teki Körfez Havaalanı'na indi. Erbakan, oğlu Fatih Erbakan ile uçaktan indi. Güçlükle yürüen Erbakan'a korumaları yardımcı oldu. Erbakan, kendisi için getirilen tekerlekli sandalye ile araca taşıdı. Araca bindirilen Erbakan, daha sonra cezasını çekeceği Altınoluk'taki yazlığına hareket etti. Erbakan, daha sonra karayolu ile Altınoluk'taki yazlığına geldi.

DAVA SÜRECİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'özel belgede sahtecilik' suçundan verilen hapis cezası Yargıtay tarafından da onanmış, bunun üzerine Necmettin Erbakan, cezasını çekeceği yer olarak Altınoluk'taki yazlığını adres göstermişti. Erbakan'ın avukatları, TCK'nın 63. maddesine dayanarak Erbakan'ın 12 Eylül döneminde hapiste yattığı sürenin cezasından indirilmesi için mahkemeye başvuruda bulunmuş; ancak Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi başvuruyu reddetmişti.

Öte yandan, cezaevine girmeyi kabul etseydi cezası 11 ayda tamamlanacak olan Necmettin Erbakan'ın özel infazı 2 yıl 4 ay sonra bitecek. Erbakan, cezanın infazı sırasında isterse konut değiştirme talebinde bulunabilecek. Mahkeme talebi uygun bulursa Erbakan yazı Altınoluk'ta, kışı ise Ankara Balgat'ta geçirebilecek.

Erbakan, infaz kriterlerine aykırı hareket ettiği tespit edilirse cezaevine girecek. Evinin bahçesine istediği zaman çıkabilecek olan Erbakan, misafir ağırlayabilecek ancak sağlık sebebi dışında denize giremeyecek.

Savcılık izniyle konuttan geçici olarak da ayrılabilecek.