kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sex and the City'den aşk dersleri

Uzun zamandır merakla beklenen ve gelecek cuma vizyona girecek olan 'Sex and the City', birçok kişi için aslında aşk dersleri içeriyor. Dört ana karakterin yaşadığı aşklar, 'Bir erkek için değişmeyin' ve 'Aşık olmaya cesaret edin' diyor..
Örnek İlişki 1:
Miranda ve Steve
Miranda barmen Steve Brady ile ilk tanıştığında, her zamanki gibi inanılmaz şüpheciydi. Steve hoş bir adamdı ama Miranda'nın hayal ettiği ilişkiye uygun değildi. Farklı karakterleri birçok probleme yol açtı; programlarının birbirine uymaması, para kavgaları ve hayatla ilgili farklı bakış açıları... Miranda aslında telefonundan Steve'in telefon numarasını kolaylıkla silebilirdi, fakat sonunda, Steve'in sakin karakteri ve Miranda'ya olan bağlılığı bu savaşı kazandı. Birbirine hiç de uymayan bu çift, bir aile kurdu ve sonunda evlendiler.
Ders 1: Size zıt karakterlerle ilişkiye girmekten korkmayın.

Örnek İlişki 2:
Carrie ve Aidan
Yakışıklı mobilya tasarımcısı Aidan aslında Carrie'nin bir erkekte istediği her özelliğe sahipti; bekar, dürüst ve bağlanmaya hazır... Aidan, Carrie'yi ailesi ile tanıştırmak istedi, evinin anahtarlarını verdi ve sonunda da evlenme teklif etti. Carrie de onun için değişmeye çalıştı; sigara içmeyi bıraktı, onunla doğa tatillerine çıktı ve verdiği nişan yüzüğünü kolye olarak taktı. Carrie her ne kadar denedi ise de, ne yazık ki sözünü tutamadı ve Aidan ile bir hayata bağlanamadı. Aslında kağıt üzerinde Aidan mükemmel erkek gibi görünse de, Carrie için ideal erkek olamadı.
Ders 2: Ne olursa olsun bir erkek için sakın değişmeyin.

Örnek İlişki 3:
Charlotte ve Trey
Aşka büyük bir romantizm ile yaklaşan iyimser Charlotte; bekar, zengin ve yakışıklı Dr. Trey MacDougal tarafından 'kurtarıldığında', rüyalarının gerçekleştiğine inandı. Bazı büyük uyarılara rağmen -sönük bir evlenme teklifi, her şeye karışan bir kayınvalide ve sekssiz bir balayı- Charlotte bu ilişkiyi yürütmekte çok kararlıydı. Elinden geleni fazlasıyla yapmasına rağmen, ilişki yürümedi ve ayrıldılar.
Ders 3: İlişkinin yürümediği sinyallerini kesinlikle gözardı etmeyin.

Örnek İlişki 4:
Carrie ve Mr.Big
Tabii bu ilişki içerisinde Carrie'nin, Mr.Big'in peşinde koştuğu anlar oldu ama sonunda Carrie, Paris'e gitmek üzere New York'u terk ederken, kapısını çalan kişi Mr. Big'di. Mr. Big'in zamanlamasının her zaman geç olmasına sinirlenen Carrie bağırarak "Numaramı unut! Aslında adımı bile unut" dedi. Ama Mr. Big vazgeçmedi. Carrie'yi sevdiğini söylemek için ona telefon ettiğinde, Charlotte'un sesi ile karşılaştı. Ve ertesi gün Miranda, Samantha ve Charlotte ile öğle yemeğinde buluştuğunda itiraf etti: "Siz, onun hayatının 3 aşkısınız, bir erkek 4. olmayı başarırsa çok şanslı olacaktır." Kızların da onayı ile Mr. Big, kadınını yeniden kazanmak üzere Paris'e gitti.
Ders 6: İzin verin, o sizin peşinizden gelsin.

Örnek İlişki 5:
Samantha ve Smith
Samantha'nın ilişki felsefesi; "Sekste çok deneyselim, en azından her şeyi bir kere denerim." Tek kuralı ise; hiçbir zaman aşık olmamak. Kendi çapkınlık yollarından o kadar emindi ki, bir restoranda tavladığı muhteşem garsonun adını bile sormamıştı. Bu genç aktör adayının tüm seks fantezilerini canlandırmayı başardı ve onu profesyonel bir şekilde kanatlarının altına aldı. İsmini Smith Jarrod'tan 'Absolut Hunk'a çevirdi. Seks ve şöhret arasında bir yerlerde aşık oldu ve sonunda Smith'e itiraf etti: "Bugüne kadar tanıdığım tüm erkeklerden daha fazla bir anlam taşıyorsun!"
Ders 5: Aşık olmaya cesaret edin!

Örnek İlişki 6:
Carrie ve Berger
Zeki ve hazırcevap yazar Jack Berger, Carrie'ye; son sözleri bir post-it üzerine yazılmış "Özür dilerim, yapamıyorum. Benden nefret etme" olan unutulmaz bir ayrılık yaşattı. Kısa ama olaylı ilişkisinin bu ani bitişinden sonra Carrie, bundan sonraki ilişkilerini Berger kadar hızlı bitirmek kararı aldı. Tabii keşke her şey bu kadar kolay olabilseydi. Her ne kadar Carrie kendini ondan uzak tutmayı becerdiyse de, sonuçta arkadaşlarının yanında çözülerek gerçekle yüzleşti ve üzüntüsünü paylaşmaya başladı. Ve farkına vardı ki; durum ile yüzleşmek, barışmak ve sonra hayatına devam etmek doğru yoldu.
Ders 4: Ayrılıklar ne kadar acı olsa da, devam etmeden önce yasını tutmak lazım.

Örnek İlişki 7:
Carrie
Ebedi bekar kadınımız, kendi payına düşen romantizmleri yaşadı ve haftalık köşesinde paylaştı. Ama aslında gerçek aşk hikayesi kendisi için yazdığı olandı. Kötü şanslar ve sorunlu ayrılık hikayeleri Carrie'nin hayatının en büyük karmaşası oldu. Hayatın tüm bu tuzak ve engellerinden geçmek Carrie'nin kendine güvenini kazanmasına ve gerçek aşkı arama yolunda daha güçlü olmasına yol açtı. "Hayatta en heyecan verici, karşı konulmaz ve değerli ilişki, kendiniz ile olan ilişkinizdir" dedi. "Ve sizi, kendinizi sevdiğiniz şekilde seven birini bulduğunuzda, işte hayat o zaman şahane" diye de ekledi.
Ders 7: Bekar olmaktan korkmayın!
Haberin fotoğrafları