kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Canlı bir yüz ve çarpıcı makyaj için 10 tüyo

Yorgun bir ciltle ve yüzünüze uyum sağlayamayan bir makyajla seksi ya da güzel görünmeniz mümkün değil. Cosmopolitan dergisi, yazı etrafa ışık saçan bir ifadeyle karşılamak isteyen kadınlara; cilt bakımı ve makyaj hakkında tüyolar verdi..
Kendinize hızlı bir detoks maskesi uygulayın: Cansız görünümlü cildinizi kendine getirmek için, bir el havlusunu taze sıkılmış portakal suyunun içine batırın. Fazlasını sıktıktan sonra havluyu 5 dakika boyunca yüzünüzde tutun. Dermatolog Howard Murad, C vitamininin cildinizdeki renk farklılıklarını gidererek yüzünüze ışıltı vereceğini belirtiyor. The Body Shop'un Re-Texturizing Peel adındaki, yapılandırıcı peeling jelini deneyebilirsiniz.

Naneli birşeyler koklayın: Wheeling Jesuit Üniversitesi'nden Bryan Raudenbush, nane kokusunun beyni uyandırdığını belirtiyor. İçinde nane veya benzeri canlandırıcı kokular olan bir duş jeli ile yıkanın. Örneğin L'Occitane'ın Grape Crushed Grape Polish üzümlü peeling'ini uygulayabilirsiniz. Ölü hücrelerden kurtulmak için de, banyo lifi kullanabilirsiniz. Lifin verdiği his; sizi canlandırmaya yardımcı olacaktır.

Krem yumuşaklığının keyfine varın: Enerjiniz tükendiğinde, vücudunuzun fonksiyonları daha yavaş ve yetersiz çalışmaya başlar. Hücreleriniz su kaybeder ve cildiniz kurur. İçerisinde besleyici vitamin ve proteinler bulunan bir nemlendirici ise; cildi onarır. Biotherm'in Aquascource, Ultra Moisturizing Cream adlı nemlendirici kremi, cildin su tutma kapasitesini artırıyor.

Gözaltınızdaki morluklardan bir an önce kurtulun: Şişmiş gözlerinizin üzerine koyacağınız salatalık dilimleri veya kafein içerikli bir losyon damarları daraltır ve gözaltındaki sıvı birikimini azaltır. Peter Thomas Roth'un Power K Eye Rescue göz kremini deneyebilirsiniz. Göz çevresindeki sarkan bölgeleri ise; peptid içeren bir krem kullanarak sıkılaştırmanız mümkün. Lancome, Renergie Microlift, R.A.R.E. ve Superior Lifting Eye Cream toparlayıcı göz kremi, derdinize derman olabilir.

Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın: Soğuk su damarlarınızı daraltarak geceden kalma cildinizi lekelerden temizler. Ayrıca gün ortasında ihtiyaç duyduğunuzda bir sprey şişesinden yüzünüze su püskürtebilir veya nemli bir havluyla cildinizi temizleyebilirsiniz. Cildinizdeki sabah kızarıklığını gidermek için yüzünüzü papatya içerikli bir temizleyiciyle silin. Clinique, Pore Minimizer ya da Thermal Active Skin Refiner gözenek sıkılaştıran derin cilt temizleyicilerini deneyebilirsiniz.

Çizgileri silin: Ağzınızın kenarında bulunan parantez görünümlü çizgiler, uyurken yüzünüzü yastığa koyduğunuz için uyandığınızda daha belirgin hale gelir. Bu çizgileri gidermek için bu bölgelere bir kapatıcı uygulayın. Estee Lauder Resilience Lift Extreme Consealer adlı kapatıcıyı deneyebilirsiniz.

Gözleriniz parlasın: Koyuluğu gidermek için, göz çevrenize bej renkli bir far sürün. Ardından, kirpiklerinizi kıvırıp maskara uygulayarak yüzünüzü ortaya çıkarabilirsiniz. Siyah renkli bir maskara tercih etmelisiniz. Kontrast renkler oldukları için göz çevrenize uyguladığınız açık renk, daha belirgin duracaktır.

Bronzlaştırıcı pudrayı abartmayın: Yüzünüz hayalet gibi bembeyaz ise, bronzlaştırıcı pudraya yüklenebilirsiniz. Ancak o turuncu renk cildinizde hem basit durur, hem de pudra cildinizin doğal yağını kurutabilir. Makyöz Charlotte Tilbury, MAC'in Cream Colour Base in Pearl krem formüllü aydınlatıcısını yanaklarınıza, kaşlarınızın altına ve burnunuzun orta kısmından aşağıya doğru sürerek ışıltınızı artırmanızı tavsiye ediyor.

Enerjik renkler seçin: Turuncu, pembe gibi sıcak tonlardaki far ve rujlar enerjik bir ruh haline sahip olmanızı sağlarken; mor, mavi gibi donuk renkler bitkin görünmenize neden olur. Eğer dudaklarınız inceyse gloMinerals ya da Lip Plumper in Sheer Berry dudak parlatıcısı gibi bir parlatıcı uygulayıp, dolgun görünüm yaratabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları