kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ferdi Özbeğen

Ferdi Özbeğen'e kıskanç İlhan İrem'e dişlek demiş

ESİN ÖVET - MAGAZİN
Şimdilerde magazin basınından köşe bucak kaçan Sezen Aksu'nun 1981'de 'Lak Lak' adlı mizah dergisinde çıkan yazıları, sanatçının internet sitesinde yayınlanıyor. Minik Serçe yazılarında, ünlülere laf atıyor.....
Sezen Aksu, 1981 yılında yazarlık yaptığı 'Lak Lak' adlı mizah dergisinde yayımlanan tüm yazılarını, resmi internet sitesinde hayranlarıyla paylaşmaya başladı. Ünlü şarkıcı, 'www.sezenaksu.com.tr' linki üzerinden ulaşılabilen sitede; 'Serçe'den Al Haberi' başlıklı köşesinde değindiği tüm olayları görücüye çıkarıyor. Minik Serçe yıllar önce kaleme aldığı yazılarında; oğlu Mithatcan'ın doğumundan Amerika ve Avrupa anılarına, kulis hatıralarından Orhan Gencebay, Ali Poyrazoğlu, Ferdi Özbeğen ve Şener Şen gibi ünlülerle yaptığı röportajlara kadar birçok değişik konuya değiniyor.

OĞLUMA 'HACİVAT' DEMİŞTİ!

Bazı yazılarını annelik ve çocuk bakımına ayıran sanatçı, anne adaylarına doğumdan önce psikoloğa gidip, günlerini akıl hastanesinde geçirmelerini öneriyor. Ayrıca oğlu Mithatcan'ın doğumundan önce yaşadığı bir olayı da anlatıyor: "Nasıl bir velet doğuracağım ve ismini ne koyacağımız konusunda çeşitli görüşler ileri sürülüyordu. Bir akşam sevgili arkadaşım İlhan İrem bana telefon açtı. "Sezoş'cum bana kalırsa çocuğun adını Vat koymalısın" dedi. Ben, "O niye, o?" diye sorunca; "Eh çocuk yarın, öbür gün Hacca giderse, Hacivat olur" diye yanıt verdi. Ben de, "Sen benim çocuğumun adıyla dalga geçeceğine dişlekliğine bak" dedim.

ÇOK İYİ BİR SIRDAŞTIR!
Sitede yayınlanan yazılarının birinde Ferdi Özbeğen'le ilgili düşüncelerine de yer veren Aksu, ünlü sanatçıdan bahsederken şu ifadeleri kullanıyor: "Hayatımda Ferdi Özbeğen kadar prensipli, düzenli ve sistemli yaşayan birine rastlamadım. Hayatında en önem verdiği şey; halkın kendisine verdiği sevgi ve değerdir. Uykusundan, en ufak programına kadar her şeyi; bu sevgi ve değere layık olabilmek üzere planlamıştır. Ferdi'nin muhabbeti o kadar tatlıdır ki... İlk anda dedikoduyu sever gibi görünür. Oysa dünyanın en sıkı ağızlı sırdaşlarından biridir. Verdiği sözden döndüğü olmamıştır. Çok geç ve büyük zorluklarla yakaladığı şöhret kuşunu elinden kaçırmak istemez. Bir de hazımlı olmayı öğrenip, beni kıskanmaktan vazgeçse..."
Haberin fotoğrafları