kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'DELİ' ile 7. olabildik

AA
Yeni Haber
Sırbistan'nın başkenti Belgrad'da yapılan 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi ''Deli'' adlı şarkıyla temsil eden Mor ve Ötesi, 12. sırada sahne aldığı final gecesinde 138 puanla 7. oldu.

272 puan alan Rusya birinci oldu.

Siyah giysileriyle profesyonel bir gösteride bulunan Mor ve Ötesi, hatasız bir biçimde şarkılarını söyledikten sonra tamamıyla dolu Belgrad Arena Spor Salonu'nda bulunan seyircilerden büyük alkış topladılar.

Vokalist ve solo gitarist Harun Tekin, şarkının ortalarında şarkıyı sembolize eden deli işaretiyle dikkati çekerken, basgitarist Burak Güven ve gitarist Kerem Özyeğen, sıçrama hareketleriyle heyecan yarattı.

Bateride Kerem Kabadayı da gruba eşlik etti.

Helsinki'de geçen yıl yapılan yarışmasında birinci olan Sırbistan'ı ''Molitva'' adlı şarkısıyla temsil eden Marija Serifoviç, 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nın açılışını yaptı.

Sırp televizyonu RTS'nin yönetimi altında yayınlanan 53. Eurovision Şarkı Yarışmasının finali, Avrupa'nın yanısıra İspanyol resmi televizyon istasyonu TVE tarafından kablodan ABD, Güney Amerika, Kuzey Afrika, Avustralya, Japonya'dan da izleniyor.