kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Enerjide otomatik fiyat mekanizmasına geçeceğiz"

Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayında elektrik fiyatlarına yapılan zamla ilgili açıklamasının, bir gazetede önümüzdeki Temmuz ayında yapılacakmış gibi yansıdığını belirterek, ''Enerjide otomatik fiyat mekanizmasına geçeceğiz. Fiyatlar inebilir, çıkabilir'' dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Bakan Şimşek, havaalanında, bir gazetede elektrik fiyatlarına Temmuz ayında zam yapılacağı yönünde yayınlanan haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, İstanbul'da Çırağan Otel'de bir grup ekonomi yazarıyla bir araya geldiklerini, toplantıda ocak ayında elektrik fiyatlarına yapılan zamlardan bahsettiğini belirterek, bu açıklamasının bir gazetede Temmuz ayına ilişkin öngörü şeklinde yansıdığını söyledi.Söz konusu haberde verilen rakamların geçtiğimiz Ocak ayına ait olduğunu hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti:

''İstanbul'da bazı köşe yazarlarıyla bir araya geldik. Toplantıda,
yapılan rasyonel fiyat analizi için geçiş sürecini anlatırken ocak ayında elektriğe yapılan bazı zamlardan bahsettim. Ama bugün gazetede çıkan bir haber, sanki temmuz ayında olacakmış gibi bir çerçeve içerisinde anlatılmış. Halbuki ocak ayında yapılanlardan bahsediyorduk. Biliyorsunuz, bu Türkiye'de enerji rekabet gücü açısından ve tabi iş talebi açısından çok önemli bir konu.''Enerjide daha çok ülke kaynaklarına ağırlık vermeye başladıklarını anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

''Hidroelektrik santrallerini özel sektöre devrettik. Rüzgarda çok büyük bir yoğun çalışma var. Türkiye önemli ölçüde rüzgar potansiyelini enerjiye dönüştürüyor. Yine nükleerde bir takım adımlar attık. Dolayısıyla Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltacağız. Ama Türkiye'de enerjinin tasarruflu kullanılması, etkin verimli kullanılması için de rasyonel bir fiyatlama gerekiyordu. Temmuz ayından itibaren otomatik fiyat mekanizmasına geçeceğiz. Tabii enerjide otomatik fiyat mekanizmasına geçmek her zaman fiyatların yukarı çıkacağı anlamına gelmiyor. Biliyorsunuz inebilir, çıkabilir.''

AA