kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık ocağını keneler istila etti!

Yeni Haber
Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu köyü sağlık ocağı kenelerin baskınına uğradı.

Türkiye'de kene ölümlerinden sonra köylerinin sağlık ocağını kenelerin basmasıyla köylüleri endişe sardı. Ancak bu endişeye rağmen köylüler sağlık işlemlerini ocakta görmeye devam ediyor.

Türkiye'de son yıllarda birçok kişinin ölümüne sebep olan Kırım Kongo kanamalı hastalığının Türkiye'nin her yerine yayılmasıyla özellikle kırsal kesimde yaşayan insanları korkutmaya başladı. Van'ın Gürpınar ilçesi Güzelsu köyü'nde bulunan sağlık ocağında sağlık hizmetleri henüz cinsi belirlenmeyen ve ocağın her tarafından görülen kenelerle birlikte veriliyor. Bu durum hem sağlık ocağı çalışanlarını hem köylüleri ürkütüyor.

Sağlık ocağının duvarlarından, tavanlarına, perdelerinden her yerinde kenelerin görülmesi üzerine sağlık ocağından çalışan görevliler tarafından Gürpınar Sağlık Grup Başkanlığı'na bildirdi. Gerekli adımın atılmaması üzerine bu kez Grup Başkanlığı'na kene örnekleri gönderildi. Sağlık ocağı çalışanları şimdi ilgililerin bunun gereğini yapmasını bekliyor.

Köy Muhtarı Mehmet Ali Polater, sağlık ocağının çatışından en az 4 ton güvercin gübresinin olduğunu belirterek, ocağı basan kenelerle ilgili kendisinden ziyade Sağlık Grup Başkanlığı ve görevli 13 personelin gerekli girişimleri yapması gerektiğini söyledi. Sağlık Ocağı'na vatandaşların iğnesini yapmaya geldiği ve sağlık işlemlerini yaptığını dile getiren Polater, kenelerin zehirli olup olmadığını bilemediklerini ve tüm köylülerin endişe duyduklarını vurguladı. Polater, ilçe kaymakamına giderek sıkıntıyı anlatarak çözüm bulmasını isteyeceklerini kaydetti.

CİHAN