kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hillary'den büyük gaf

Yeni Haber
ABD'de Demokrat Partinin başkanlık yarışında rakibi Barack Obama'nın oldukça gerisinde gitmesine karşın çekilmeye yanaşmayan Hillary Clinton, yarışa neden devam ettiğini açıklarken çok büyük bir gaf yaptı.

3 Haziranda son önseçimin yapılacağı South Dakota eyaletinde yayımlanan yerel "Sioux Falls Argus Leader" gazetesine konuşan Clinton, mücadeleyi sürdürmesinin nedenlerine ilişkin tarihten örnekler verdi.

Clinton, haziranın kilit bir ay olduğuna işaret ederek, örneğin eşi Bill Clinton'ın, 1992'de Demokrat Partinin başkan adaylığını o yılın haziran ayında garantilediğini hatırlattıktan sonra gafını yaptı. Hillary, "1968'de de, Demokrat Partinin başkan adayı Robert Kennedy, haziranda suikastta öldürülmüştü" dedi.

Hillary Clinton'ın, bu sözüyle, Obama'nın da öldürülebileceğini mi ima ettiği anlaşılamadı. Ancak, bu sözlere kısa sürede büyük tepki geldi.Obama'nın kampanyasından yapılan açıklamada, Clinton'ın sözünün çok talihsiz olduğu ve böyle sözlere bu yarışta yer bulunmadığı dile getirildi.

Hatasını anlayan Hillary de, bir özür mesajı yayımlayarak, yanlış anlaşıldığını savundu.Obama, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle, ABD'nin önemli kişilerinin ve bu ülkeye gelen siyasi konukların güvenliğinden sorumlu olan "gizli servis" tarafından korunuyor.Robert Kennedy'nin ağabeyi eski Başkan John F. Kennedy de 1963'te uğradığı suikast sonucu öldürülmüştü.

AA