kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis "BBG evi" gibi izleniyor

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan'a trilyonluk zırhlı araba tahsisinin yanısıra Meclis kampüsü de yüksek teknoloji ile korunacak. Meclis kampusü, artık 24 saat "BBG evi" gibi kameralarla izleniyor. TBMM'de güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik çalışmalar, hayata geçirilmeye başlandı.

TBMM tarihinde ilk kez makam odaları, milletvekili odaları ve iç kulisler dışında her yere kamera yerleştiriliyor. Güvenlik önlemleri sadece güvenlik kameralarıyla sınırlı kalmayacak, eşgüdümlü olarak yüksek teknoloji içeren başka güvenlik sistemleri de uygulanacak. Ziyaretçilere yalnızca Meclis'e geldikleri gün için kullanabilecekleri ve üzerinde fotoğraflarının olacağı kartlar hazırlanıyor. Plaka tanıma, şüpheli nesne algılama gibi sistemlerle TBMM ve çevresinde izlenmeden kuş bile uçamayacak.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Meclis Başkanlığı'nın, 2008 yılının başında yeni güvenlik önlemleri alınması kararı çerçevesinde yürütülen çalışmalar son aşamaya geldi. Güvenlik sistemi çerçevesinde Meclis Başkanı, Başkanvekilleri, İdare amirleri, Komisyon başkanları ve milletvekili makam odaları gibi özel çalışma hayatına yönelik alanlar kapsam dışı bırakılırken, iktidar ve muhalefet iç kulislerine de kamera yerleştirilmeyecek. Ancak, bu bölümler dışında Meclis'in her tarafına kamera yerleştirme çalışmalarında sona gelindi. Böylece Meclis kampüsü içi ve çevresi 24 saat kamera sistemiyle kayda alınacak. Bunun için özel bir teknik ekip oluşturuldu. Meclis'in güvenlik sistemiyle ilgili çalışmaları Meclis Başkanlığı ve Türk Telekom A.Ş yürütüyor.

Güvenlik önlemleri sadece güvenlik kameralarıyla sınırlı kalmayacak, eşgüdümlü olarak başka güvenlik sistemleri de uygulanacak. Ziyaretçilere yalnızca Meclis'e geldikleri gün için kullanabilecekleri ve üzerinde fotoğraflarının olacağı kartlar hazırlanıyor. Meclis'te kurulacak kamera sistemi, güvenlik kameraları ve destek yazılımları ile plaka tanıma, şüpheli nesne algılama gibi sistemler ve kampus güvenliğinin yanı sıra ziyaretçi giriş çıkışlarında da güvenlik sağlanması hedefleniyor. Kayıtlar bir yıl muhafaza edilecek.

Meclis kampusu, alarm destek yazılımlarıyla güçlendirilmiş, uzun süreli kayıt yeteneğine sahip "kamera sistemi" ve yüksek teknolojili güvenlik sistemleri ile donatılmasını öngören, "Türkiye Büyük Millet Meclis'i Koruma Müdürlüğü Kuruluş ve Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde" yapılan değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girmesinin ardından Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Projesi uygulaması çalışmaları başlamıştı.

(ANKA)