kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'den Japonya'ya tarihi ziyaret

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3-8 Haziran tarihlerinde Japonya'ya resmi bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Gül, Japonya'yı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül'ün Japonya'ya gidişinin, Türkiye'den Japonya'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması nedeniyle tarihsel bir önem taşıdığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gül'e, Japonya ziyaretinde Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek, üst düzey bürokratlardan oluşan bir resmi heyet, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda iş adamı ve basın mensupları eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında Japon İmparatoru Akihito'nun yanı sıra Başbakan Yosuo Fukuda, Üst Meclis Başkanı Satsuki Eda ve Temsilciler Meclisi Başkanı Yohei Kono ile görüşecek.

Türkiye'de yatırımları bulunan Japon şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek olan Gül, iki ülke iş çevreleri arasında Tokyo'da düzenlenecek İş Forumu ile Osaka'da düzenlenecek Yatırım Forumu'nun toplantılarına katılacak.

Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grupları üyeleri ve "2010 Türkiye'de Japonya Yılı" Komitesi Başkanı ve üyelerini de kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, 7 Haziran'da Ertuğrul firkateyninin açıklarında battığı Kushimoto şehrine geçerek Ertuğrul Şehitlik Anıtı'nda düzenlenecek anma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Osaka'daki temaslarının ardından 8 Haziran Pazar günü Türkiye'ye dönecek.

Açıklamada, Gül'ün Japonya ziyaretinin, Türkiye'nin çok yönlü dış politikası çerçevesinde, 1999 yılından itibaren sürdürmekte olduğu, Doğu Asya ve Pasifik bölgesine açılım politikasında önemli bir dönüm noktasını oluşturduğu belirtildi.

(ANKA)