kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Lezzet durağında inecek var

BURADAN RTÜK'e şikayet ediyorum: CNN Türk'teki Yol Üstü Lezzet Durakları programının 19.00'dan sonra yayınlanması yasaklansın. Malum, gece geç saatte yemek, ekstra kilo alma nedeni. Ama bu program geçen pazartesi akşamı bana 23.00 sularında iki karışık tosta ve bolca kaloriye mal oldu... İşin şakası bir yana, Mehmet Yaşin'i Anadolu'nun lezzet duraklarını anlatırken izlemek büyük keyif. Hele Yaşin'in bir yemek yiyişi var ki, sultan sofrasından kalkmış olsanız bile yine mutfağa koşarsınız. Üstat, dürümü şöyle iyice kıvırıp, ağzına yerleştiriyor, ısırdıktan sonra ağzındaki parçayı bir de şöyle parmağıyla geriye tıkıyor. Yaşin'in yerken aldığı keyif, gözlerinden okunuyor. Sanırsınız bir haftadır aç kalmış timsah, su kenarında kaptığı geyiği, ağzında çevirmekte!.. Bir de çatalla yediği zaman dikkat ettim. Lokmayı alıp, damağına doğru yapıştırıyor. Ben de denedim, gerçekten daha lezzetli oluyor. Meğer atalarımız boşuna "dil zevki" yerine "damak tadı" dememişler... Yaşin'in geçen haftaki son durağı Sivas'tı. Madımak çorbası, tandır kebabı, kalburabastı derken sıra kentin en ünlü köftecisine geldi. Şimdi sıkı durun: Sivas'ın en çok rağbet gören köftecisinin lakabı: Kirli Ahmet!.. Usta, izah etmeye çalıştı. "Patron olduğum halde ızgaranın başında hep ben dururum. Eh, böyle olunca da ister istemez üstümüz başımız biraz kirleniyor, o yüzden..." Mazereti ne olursa olsun adı Kirli Ahmet olan birinin önünde köfte yemek için kuyruk olan başka ülke insanı var mıdır bilmiyorum. Bir de dünyanın başka bir ülkesinde adı "tükürük köftesi" olup da milletin yemeye doyamadığı bir yemek çeşidi var mıdır? Mutfağımız zengindir vesselam!..