kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Allıklardan allık beğenemiyorsanız...

21.05.2008
Makyajın en önemli adımlarından biri olan allığın tam dört çeşidi bulunuyor: Doğal içerikli mineral allık, parlak duran stick allık, taze görünüm sunan krem allık ve uygulaması pratik olan pudra allık... Bunlardan hangisini seçeceğiniz ise size kalmış..
* Mineral
En yeni allık çeşidi olan mineral allık, doğal içeriklere duyulan ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıktı. Toz pudra kıvamında olan bu tip allığın pudradan tek farkı, içinde sim tanecikleri barındırması. O nedenle uygulamadan önce mutlaka çalkalanması gerekiyor. Simlerin yarattığı fazla parlaklığı istemiyorsanız, mineral allığın altına bronzlaştırıcı mat bir pudra uygulamanızda fayda var.

* Stick
Cilde temas ettiğinde hemen eriyen bu allık çeşidi kozmetik dünyasında henüz yeni. Stick allıklar krem formüllere çok benzer ancak daha simli ve parlak dururlar. Ciltte uzun süre dayanıklılık gösterirler ve duru bir ifade yaratmaya yardım ederler. Doğal bir görünüm peşindeyseniz, bu allıklar tam size göre.

* Krem
Taze ve canlı bir cilt görünümü için harika bir seçim. Fondöten veya renkli bir nemlendirici üzerine en iyi uygulanabilen allık tipidir. Gün içinde ihtiyaç duydukça kullanabilmeniz için mutlaka çantanızda bir tane bu allıktan bulundurmalısınız. Bu arada krem allık, yüzünüzden tamamen siliniyorsa, yağ içermeyen formüllü bir krem allık tercih edebilirsiniz.

* Pudra
En iyi bilinen ve uygulaması en pratik olan pudra allık, mat fondötenin ve sabitleyici pudranın üzerine uygulanabilir. Bu nedenle de allıkların ustası olarak bilinir. Pudra allığı öncelikle hafif uygulamak çok önemli. Daha sonra cildinizde ön plana çıkarmak istediğiniz bölgelerde rengi iyice vurgulayabilirsiniz. (Cosmopolitan dergisi)
Haberin fotoğrafları