kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yazın en hit parçaları

17.05.2008
Baget çantalar büyüyor, jeanler yırtılıyor, yıldız desenler yükseliyor.... The Guardian gazetesi bu yazın en hit model, desen ve renklerini açıkladı.....
Değişmeyen tek şey değişimdir. Moda, bu sözden en çok nasibini alan sektörlerin başında geliyor. Bir yıl doğal renkler, kahve tonları ve haki moda oluyor, diğer yıl fuşya, sarı, pembe öne çıkıyor. Bu sezon ise biraz kafa karıştıran cinsten. Çünkü Afrika esintisi de var, çiçekler de, beyaz da var sarı, turuncu gibi cıvıl cıvıl renkler de... İngiliz The Guaridan gazetesi de yazın en hit parçalarını seçmiş. İşte gazetenin 'yazın gerçek hitleri' olarak nitelendirdiği 11 öne çıkan desen ve model...

1- Desenler
Yaz kadar desenlerin öne çıktığı bir mevsim daha yok. Yazı genelde çiçek desenleri kurtarır. Ama bu yıl Dolce & Gabbana, Chloe ve Marni gibi büyük markalar sanat eserini andıran desenleri kullandılar. Bu markaların da moda öncülüğünde başı çektiklerini düşünürsek, bu yaz sanat eseri desenleri her yerde göreceğiz demektir.

2- Yıldız desenler
Yıldız deseni de bu yaz öne çıkanlar arasında. Chanel ve Yves Saint Laurent'in de koleksiyonlarında yer alan desen, popüler olmayı başardı bile. Öyle ki French Connection'ın yıldız desenli tuniği, peynir ekmek gibi satıyormuş. Tabii hiçbir yıldız desen Kate Moss'un ocak ayında giydiği tulumun eline su dökemez.

3- Sırt çantası
Omuza asılan sırt çantaları da sezonun olmazsa olmazları arasında. Spor salonuna giderken takılan koyu renk çantalardan bahsetmiyoruz. American Apparel'in iş çantası olarak ürettiği fosforlu renklerdeki çantalar, yeni bir trendin öncülüğü yapacak gibi gözüküyor.

4- Soluk kotlar
Christopher Kane'in arzusu üzerine birçok gardırop solmuş kotlarla doldu bile. Üstelik diğer markalar da bu konuda Kane'e katılıyor. Topshop yetkilileri güneşten rengi açılmış kotların deli gibi sattığını belirtiyor. Kovboy tarzı kot gömlek ve ceketler de bu yıl revaçta. Soluk renk kotların dışında, iki renk iplikle boyananlar da bu yaza damgasını vuracak.

5- Bol paça
Bol paça pantolonlar bu yazın hitleri arasında. Özellikle Gap'teki krem ve beyaz duble, bol paça pantolonlar Amerika'da kapış kapış satıyor. Ama pijama altını andıran bu tür pantolonların işe yaraması için yüksek topuklu bir stiletto ve onu tamamlayacak bir bluz gerekiyor. Aksi takdirde evde yatarken giyebilirsiniz.

6- Postacı çantası
Artık pratik ve rahat olan moda. Bu nedenle postacı çantasını andıran, yandan asılan, uzun askılı, içi geniş çantalara rağbet var. Bu yüzden Mulberry'nin 'Poppy' modeli bu yazın gözde çanta modeline örnek.

7- Yazlık eşarplar
Yazın kurtarıcısı eşarplar bu yıl da öne çıkıyor. Çok yönlü, pratik kullanımlı eşarplar her kıyafetle de gidebiliyor. Korsajın aksine, spor bir ceketle bile rahatlıkla giyebilirsiniz.

8- Korsaj
Sex and the City dizisinin trendsetter kızı Carrie Bradshaw, Sex and the City: The Movie filmi daha gösterime girmeden basına yansıyan fotoğraflarda elbisesinin üzerinde görülen neredeyse kafası kadar büyük korsajı (kadınların süs olarak göğüs veya bele taktığı çiçek) taktığı an korsaj modası başladı! Bütün markalar, farklı boy ve desenlerde, kıyafetin farklı yerlerine takmak için korsajlar piyasaya sürdü. Bu yaz ise korsajlar daha çok ayağa inecek gibi gözüküyor. Kocaman çiçekli ayakkabılardan bir tane edinmenizde yarar var.

9- Şık pijamalar
Geçtiğimiz eylül ayında Miuccia Prada, pijamaları sofistike ve şık formda yeniden yorumlamıştı. Spormax gibi markalar da onu takip ederek, ipek takımdan pijamalarını piyasaya sunmuştu. Henüz diğer markalar bu trendi yakalamamış olsa da, yakın bir gelecekte pijama takımları, şık gece kıyafetlerini aratmayacak gibi gözüküyor.

10- Büyük bagetler
Bu yıl baget çantaların boyu büyüdü. Bunun öncülüğünü ise 10. yılını dolduran Fendi baget başlattı. Bavulu andıran, çok büyük çantalar her ne kadar defilelerde mankenlerin elinde hoş görünse de, gerçek hayatta biraz abartıya kaçıyordu. Küçücük bagetlerin de içine bir şey sığmadığını hesap edersek, bu yıl boyu büyüyen baget çantalar, kadınlar için bir fenomen olacak diyebiliriz.

11- Yırtık jean
Modacı Christopher Kane'e göre yine yırtık jeanleri giymek için hazırız. Ama hâlâ birçok kadın için yırtık jean bir kâbus olarak nitelendiriliyor. Yine de jeanleri kesip, yırtma zamanı çok yakın, duyurulur...
Haberin fotoğrafları