kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıslı Rum lider Dimitris Hristofyas ara bölgede görüşecek.

Kıbrıs'ta liderler bir araya geliyor

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Kıbrıslı Rum lider Hristofyas, çözüme yönelik "teknik komite çalışmalarını" değerlendirmek için buluşacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kıbrıs'ta liderler bir araya geliyor
Kıbrıs'ta, güneydeki seçimlerin ardından başlayan 21 Mart süreciyle iki lider bugün yeniden buluşuyor. Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik "teknik komite çalışmalarını" değerlendirmek üzere KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıslı Rum lider Dimitris Hristofyas, yeniden yüz yüze görüşecek. BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Taye-Brook Zerihoun'un ara bölgedeki ikametgâhında yapılacak görüşme 11.00'de başlayacak.

ERTELEME ÖNERİSİ
Görüşmeye Zerihoun'un yanı sıra Cumhurbaşkanı Talat'ın BM ve AB ile İlişkilerden Sorumlu Temsilcisi Özdil Nami ile Rum Yönetimi Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu da katılacak. Görüşmede kapsamlı müzakerelere hazırlık amacıyla oluşturulan ve 21 Nisan'da çalışmalara başlayan çalışma grupları ile teknik komitelerin faaliyetleri değerlendirilecek. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, dün yaptığı açıklamada, toplantıda "Hristofyas'ın 21 Haziran'da başlaması planlanan kapsamlı çözüm müzakerelerini erteleme önerisinin ortaya çıkabileceğini" söyledi. Başka konuların da gündeme gelebileceğini ifade eden Erçakıca, "Hristofyas'ın kapsamlı çözüm müzakereleri masasına oturmasını engelleyen sorunlar olması halinde, Kıbrıs Türk tarafının bu konuda Hristofyas'a yardım edebileceğini" belirtti. Erçakıca, Bayrak Televizyonu'nda yaptığı açıklamada, "Bu sorunların ne olduğunu açıklıkla, halk tabiriyle adam gibi, ortaya koyması lazım. Cumhurbaşkanı, bunları dinledikten sonra kendisine yardımcı olmaya çalışacaktır" dedi.