kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erkekli ve Akbağ ' O.. Çocukları'nda birlikte rol aldı.

Kimseyi bunaltacak kadar çok film çekmedim ben!

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
'O... Çocukları'nda rol alan Altan Erkekli: Oyunculuk benim işim. Ben sinemada kimseyi bunaltacak kadar çok iş yapmadım. 20 yılda bir mi film yapayım!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kimseyi bunaltacak kadar çok film çekmedim ben!
Usta oyuncu Altan Erkekli, bugünlerde 12 Eylül dönemini anlatan 'O... Çocukları' adlı filmle seyirci karşısına çıkıyor. Demet Akbağ, Özgü Namal, İpek Tuzcuoğlu ve Sarp Apak gibi isimlerin de rol aldığı filmde Erkekli; 'Lokman' adında naif bir eczacıyı canlandırıyor. Ünlü aktör, özellikle Demet Akbağ'ın canlandırdığı 'Mehtap Anne' karakterine kur yaptığı sahnelerdeki performansıyla oyunculuğunu konuşturuyor. Erkekli'ye önceki gün eşi Ebru Hanım ve oğlu Can ile Bebek Sahili'nde yürüyüş yaparken rastladık ve 'O... Çocukları' hakkında ayaküstü bir söyleşi yaptık...

İSMİ ASLINDA MANALI!
* Neden bu filmde rol aldınız?
12 Eylül'ü çok sıcak yaşayan biri olarak, 12 Eylül filmleri beni hep cezbetmiştir. 'O... Çocukları' bir 12 Eylül'le hesaplaşma filmi. Dolayısıyla bana yaşadığım çağa tanıklık etmenin sorumluluğunu hissettirdi. Senaryonun ve oyuncu kadrosunun çok yetkin olması da, beni çok heyecanlandırdı. O yüzden kabul ettim filmde rol almayı.

* Filmin adı çok eleştirildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Biz filmde, hem tarihin en eski mesleğini yapan yani vücudunu satan hayat kadını ya da aşk kölesi diye adlandırdığımız kadınların; hem de sevgisiz doğan, babasının kim olduğu bilinmeyen çocukların hikayesini anlatıyoruz. Bu ismi bilip de, ismin altındaki manayı görmezlikten gelmek olmaz! Öyle kadınlar yok mu toplumda? Onların çocukları da var. Onları bu durumda bırakan sistemin, kendini sorguladığı bir film bu.

YAZ GİŞEYİ VURABİLİR
* Gazetelerde sizinle ilgili eleştiriler de çıktı...
Bazı eleştirmenlerin 'hep aynı insanları izlemekten sıkıldık' gibi bir tavır takınmalarını anlayamıyorum. Bu; benim işim. 20 yılda bir mi film çekeceğim? Benim tiyatroda 100'den fazla oyunum var ama sinemada 20 civarı filmim var sadece. Sinemada kimseyi bunaltacak kadar iş yapmadım yani. "Başka insan mı yok?" deniyor. Deneyim aldıkça şarap kıvamına gelmiş, ustalaşmaya çalışan bir aktörüm. Ne yapacağım ki başka?

* Gişe beklentiniz nedir?
Sinemaya gidecek seyirciyi kestirmek çok zor çünkü yaz geliyor. Türk Milli Takımı'nın futbol maçları var. Film kasımda gösterime girseydi; çok daha iyi olurdu.

* Yeni projeleriniz var mı?
'Vizontele Van Gölü Canavarı'nı çekeceğiz. Başrollerde Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ olacak. Ekibe yeni katılacak arkadaşları ben de bilmiyorum.