kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
American Gangster / Amerikan Gangsteri (D Home)
Film:
* * * / Ekstralar: * * * *
1970'lerde Harlem'e hükmeden siyahi gangster Frank Lucas'ın gerçek öyküsü, yönetmen Ridley Scott'ın elinde çarpıcı bir gerçekliğe dönüşüyor. Son derece otantik, aslına sadık ve gümbür gümbür bir sinema örneği. Üstelik sinema versiyonuna 18 dakika eklenmiş özel versiyonla.

Black Book / Kara Kitap (Assanat)
Film:
* * * */ Ekstralar: Yok
Paul Verhoeven, ABD'de Temel İçgüdü ile başarı kazanınca iki yılda bir film yaptı ama sonunda sıkıldı ve ülkesi Hollanda'ya döndü. Bu üstadın en ciddi ve politik filmi. Öykünün kahramanı, 2. Dünya Savaşı'nda direnişe katılan güzel bir Yahudi kadın... Özene bezene yapılmış, gerilimi sahne sahne artan enfes bir yapıt.

Vertigo / Ölüm Korkusu (D Home)
Film:
* * * * */ Ekstralar: * * *
Bana "Bütün zamanların en iyi 10 filmi nedir?" derseniz, herhalde Vertigo ilk beşe girer. Hitchcock'un en tutkulu, en 'kişisel' filmidir. Muhteşem bir Kim Novak ve James Stewart izleriz. Bu, gelmiş geçmiş en gizemli aşk öykülerinden biridir. Sevgilisi ölmüştür ama onu yıllar sonra capcanlı bulur. Bu klasiği kaçırmayın.

Enemy at the Gates / Kapıdaki Düşman (Paramount / Tiglon)
Film:
* * * / Ekstralar: * *
Fareler Savaşı başlıklı bir romandan uyarlanan film, bir nevi Er Ryan'ı Kurtarmak gibi görülse de tam öyle değil. Stalingrad saldırısı ile başlıyor her şey. Yönetmen Jean Jacques Annaud, savaş cehennemini muhteşem tablolarla anlatıyor. Sinema gücü inkâr edilmez bir yapıt, ama keşke büyük savaş boyutu daha öne çıksaymış.
Haberin fotoğrafları