kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Okay: Bahçeli'nin çağrısı fantezi

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP'li Okay: Bahçeli'nin çağrısı fantezi
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''Gelinen noktada Cumhurbaşkanı inisiyatif almalı'' çağrısını, fantezi olarak değerlendirdi.

Bahçeli'nin yaptığı çağrıyla ilgili, açıklamada bulunan Okay, toplumsal gerginlik ortamlarında, gerginliğin tarafı kesimlere değişik zamanlarda itidal ve sorunları uzlaşıyla çözme önerileri yapıldığını söyledi.

Bu çağrılar doğrultusunda geçmişte bir masa etrafında bir araya gelenlerin, sorunlarını çözdüklerinin pek örneği olmadığını ifade eden Okay, davetin sahibi olması istenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hakkında siyasi yasak talep edilenler arasında bulunduğunu bildirdi.

Okay, gerginlik nedenlerinin değerlendirilmesi istenilen toplantıda, hakkında kapatma davası olan AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Ancak tüm bunların ötesinde yargının işi, kuralları uygulamaktır. Yargı mensupları, mevcut kurallara rağmen, bir mutabakat çerçevesinde görüşme ortamlarında sorunları aşamazlar. Bu haliyle öneri, samimi ve iyi niyetli olsa dahi, bir fantezi olmaktan öte değildir. Önemli olan her gerilimin tarafı olan siyasi iktidarın kendisini sorgulaması ve anayasanın içeriğine, ruhuna ve özüne uygun davranmasıdır. Yargı reformu adı altında yargıyı siyasallaştırmak ve etkisizleştirmek arzusundan vazgeçmesidir.''

Okay, iktidar mensuplarından, görülmekte olan davaları etkileyecek eylemler içinde olmamalarını istedi.