kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Süha Okay

CHP'den destek MHP'den sağduyu çağrısı

ANKARA
Bildiriye CHP ve DSP destek verirken, MHP, "Gerilimi azaltalım" çağrısı yaptı. Görüşler şöyle:

* Hakkı Süha Okay (CHP Grup Başkanvekili): Yargının tepe noktasında olan sorumluların yaptığı açıklamalar siyasi değil tam tersine siyasetçilerin yargıya müdahalesini önleme amaçlıdır. Sayın Adalet Bakanı'nın Yargıtay bildirisi için kullandığı 'dam üstünde saksağan' ifadesinin devamı 'vur beline kazmayı'dır. Adalet Bakanı tarafından AB'ye sunulan Yargı reformu taslağı da yargının beline vurulmuş kazmadır.

* Atilla Kart (Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP Konya): Açıklama alışılmışın dışında bir hayli sert. Yargıtay gibi siyasetin dışında olan bir kurum neden bu kadar sert bir açıklamaya ihtiyaç duymuştur? Bunu sağlıklı bir şekilde değerlendirmek gerekir.

* Tunca Toskay ( MHP Genel Başkan Yardımcısı) : "Bu gerginlik Türkiye'ye ve rejime hayır getirmiyor. Hükümet bu diyalogu başlatabilir. Hükümet bunu yapamıyorsa kurumlar arasındaki gerginliği azaltmak için Cumhurbaşkanı devreye girmeli. Kurumlar arasındaki, devlet kurumlarının işlemesi zaten sayın Cumhurbaşkanını görevlerinden bir tanesi."

* Tayfun İçli (DSP Eskişehir Milletvekili): Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin altına imza atarım. Türkiye'de son dönemde yaşananların bir hukuk devletinde olması gerekenler olmadığı kanaatindeyim. Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemez hükümlerinden birisi olan hukuk devleti ilkesini zedeleyecek davranışlar sergileniyor.

* Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili): Yargının kurumsal olarak görüşünü ifade etmesi, yargı üzerinde söylenen reform çalışmalarının yabancılarla birlikte hazırlanmasından duyduğu rahatsızlığı ifade etmesi dikkate alınmalı.

* Kamer Genç (Tunceli Bağımsız): Anayasa Mahkemesi üyelerinin kendilerini çok güvende hissettiklerini zannetmiyorum. Devletin kurumları elde edilmiştir. Bir tek bağımsız kalan yargıdır. AKP'nin kapatma davası da reddedildiği takdirde, Türkiye'ye artık 'geçmiş olsun' demek lazım.
Haberin fotoğrafları