kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şemdinli sanığı cinayetten tutuklandı

Yeni Haber
Isparta'da aralarından Şemdinli davasında ismi geçen Uzman Çavuş Tanju Çavuş'ın bulunduğu 3 kişi, tasarlayarak adam öldürmek suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Isparta E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Şahısların, Isparta'da iki ay önce Eğirdir ilçesine daha önceden sattığı arabasının devrini vermek için giden ve bir daha da haber alınamayan inşaat ustası Salih Uçar'ın(35) kaybolması olayı ile ilgili olarak tutuklandıkları bildirildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; olayla ilgili olarak Caner Altan, Erol Könü ve adı Şemdinli olaylarında geçen ve Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda görevli Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi. Emniyet tarafından yapılan açıklamada 31 Mart günü kaybolan Salih Uçar'ın kardeşi İbrahim Uçar, Eğirdir Emniyet Müdürlüğü'nü gelerek şikâyette bulundu.

Uçar, verdiği ifadede kardeşinin 26 Mart günü CST 45 plaka aracını Caner Altan'a satmak için Eğirdir ilçesine gitmek üzere yanından ayrıldığını ve bir daha da kardeşinden haber alamadıklarını ve hayatından endişe ettiklerini belirtti. Bu ifadelerden yola çıkarak arama çalışmalarını başlatan polis, Salih Uçar'a ait olan araca Aydın'ın Söke ilçesinde Caner Altan ve kız arkadaşı Filiz Yamaç'ın bindiğini tespit ederek şahısları araçla birlikte ele geçirdi.

2 Nisan'da Eğirdir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgularından yola çıkılarak olayla ilgili olduğu tespit edilen Şemdinli olaylarında da adı geçen Eğridir Dağ Komando Okulu'nda görevli Uzman Çavuş Tanju Çavuş gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı 21 Mayıs günü tasarlayarak adam öldürmek suçundan Caner Altan, Erol Könü, ve Uzman Çavuş Tanju Çavuş'u mahkemeye sevk etti. Şahıslardan Erol Könü serbest bırakılırken, diğerleri tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Kaybolan Salih Uçar'ın kardeşi İbrahim Uçar, kardeşini arama çalışmalarının halen devam ettiğini söyledi. Uçar, "Kardeşim inşaat ustalığı yapardı. Passat marka aracını daha önceden pazarlığını yaptığı şahıslara teslim etmek için Eğridir ilçesine gitti. Ancak bu tarihten itibaren bir daha haber alamadık. Kardeşimin ailesi de perişan oldu. Çok sıkıntılı günler geçirdiler, 4 tane çoğu var ve babaları kaybolduğu günden bu güne kadar gözleri hep yollarda. Babalarının gelmesini umutla bekliyorlar. Şüphelilerin yakalanması bizi bir derece rahatlattı ancak kardeşim hala bulunamadı. Eğirdir civarında Barla beldesinde aramalar devam ediyor." dedi.