kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KÜR VE AR BERABER GİTTİ Şişli Adliyesi’ne birikte giden Müjde Ar (solda) ve Pınar Kür (sağda), şikâyete konu olan TV’deki konuşmalarının hakaret amaçlı olmadığını söyledi.

'Hâlâ mağarada yaşayan var' sözü için ifade verdi

Canan YILMAZ - SABAH
TV'deki sözleri için Adıyamanlılar tarafından dava edilen Müjde Ar, "Suçsuzum, şikâyet yersiz" dedi..
NTV'de yayınlanan Haydi Gel Bizimle Ol programında söylediği "Dağdaki çobanla benim oyum eşit olur mu" sözüyle tepki toplayan manken Aysun Kayacı'dan sonra, aynı programdaki sözleri nedeniyle oyuncu Müjde Ar ve yazar Pınar Kür de adliyelik oldu. Müjde Ar "Hâlâ Adıyaman'da mağarada yaşayan insanlar var," Pınar Kür ise "oy eşitliğiyle" ilgili yaptığı yorum nedeniyle başlatılan soruşturmada savcılığa ifade verdi. Adıyamanlılar tarafından savcılığa şikâyet edilen Ar'ın "basın yoluyla hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçları işlediği öne sürülmüştü. Kür ise "Oyunun eşitliğini bırak. Benim suyumu kesip onlara veriyorlar. Onlar kaçak su kullandıkları halde ben su parası veriyorum" sözleri nedeniyle şikâyet edilmişti.

'SOMUT BİR ŞEY YOK'
Şişli Adliyesi'ne gelen Pınar Kür ifadesinde suça konu olacak bir şey söylemediğini belirterek "Kimseye hakaret kastım yoktur. Türk toplumuyla ilgili saptamalarda bulundum. Şikâyet dilekçesinde sadece şüpheliler arasında ismim geçmekte, ancak hakkımda suça konu somut bir şey bulunmamaktadır" dedi. Müjde Ar ise "Konuşmalarımda suç teşkil edecek herhangi bir söz, maksat, amaç, niyet söz konusu bile değildir. Şikâyet yersizdir" diye konuştu.