kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Muğla ve Akseki'de orman yangınları

Yeni Haber
Antalya'nın Akseki ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İlçe merkezine bağlı Akşahap köyü yakınında Püserboğazı mevkisindeki kızılçam ormanında çıkan yangın, Akseki ve Manavgat orman işletmesi müdürlükleri ile itfaiye görevlilerinden oluşan 70 kişilik ekibin 6 arozözle müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Dağlık bölgede bulunan ormanlık alandaki yangında, yaklaşık 1 hektarlık kızılçam ağacının tahrip olduğu bildirildi.Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

MUĞLA'DA ORMAN YANGINLARI

Muğla'nın Fethiye, Dalaman ve Bodrum ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara 2 helikopter ve 20'den fazla arazözle müdahale ediliyor.

Dalaman'ın Fevzibey köprüsü mevkinde, Fethiye'nin Patlangıç mahallesinde ve Bodrum'un Konacık beldesinde aynı saatlerde orman yangını çıktı.Yangına, 1 helikopter, 8 arazözle çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor. Bölgede etkili olan rüzgarın yangına müdahale çalışmalarını güçleştirdiği bildirildi.Dalaman Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangının başladığı noktada inceleme yaptılar.

FETHİYE

Fethiye'nin Patlangıç Mahallesi'nde vatandaşlara ait olduğu öğrenilen zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, bölgede etkili olan rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçradı.Yangında ilk belirlemelere göre, 1 dekar ormanlık, 1 hektar zeytinlik alan zarar gördü. Yangına, Marmaris'ten takviye olarak gelen 1 helikopter, 12 arazöz ve çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor. Çalışmalara Fethiye Belediyesi itfaiye ekipleri de destek veriyor.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç, yangının arazi temizliği yapılırken ormanlık alana sıçradığını düşündüklerini belirterek, ''Ekiplerimiz yangının çıkış nedenini araştırıyor. Yangının kısa sürede kontrol altına alınması için yoğun çaba harcıyoruz. Vatandaşlarımız arazi temizliği yaparken dikkatli olsunlar'' dedi.Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangın bölgesinde inceleme yaptılar.Bu arada, Bodrum'un Konacık beldesinde çıkan orman yangını ise 1 arazöz ve orman işçilerinin müdahalesi ile kısa süre içinde söndürüldü.

AA