kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitelere kontenjan artırımında karar günü

Yeni Haber
YÖK Genel Kurulu bugün YÖK Başkanı Prof. Dr Yusuf Ziya Özcan Başkanlığında toplanıyor. Genel Kurul'da üniversitelerdeki kontenjanların artırılması konusu karara bağlanacak. Yeni oluşturulacak sistem ile üniversitelerdeki kontenjanların yüzde 25'e kadar artması bekleniyor.

YÖK Yürütme Kurulu'nda haftalardır tartışılan üniversitelerdeki kontenjan artırımı konusunu, bugün karara bağlayacak. Kontenjan artırımı için Yürütme Kurulu'nda birkaç formül ortaya konarken, kontenjanların belli bir standarda göre otomatik olarak artırılması planlanıyor. Belirlenen yeni sistemin 2008 ÖSS kılavuzlarına yansıması planlanırken, bu nedenle bugünkü Genel Kurul'da konunun karara bağlanması bekleniyor.

ARTAN BİR ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN 10 ÖĞRENCİ ARTACAK

Kontenjan artırımı konusunda üzerinde en fazla durulan sistemde, fakültelerdeki öğretim görevlisi sayısındaki artışa göre öğrenci sayısında artış yapılması planlanıyor. Fakültede 5'in altında öğretim görevlisi olması halinde öğrenci artışı yapılmayacak olan sistemde, 5'den fazla öğretim görevlisi bulunan fakültelerde artırılan bir öğretim görevlisi için 10 öğrenci artırılacak. Bu sistemin hayata geçmesi halinde bu yıl üniversite kontenjanlarında yüzde 25'e yakın bir artış yaşanması bekleniyor.

REKTÖR ADAYLARI İNCELENİYOR

YÖK Genel Kurulu'nun bugünkü gündeminde ayrıca Haziran ayında 22 üniversitede yapılacak Rektör seçimleri ile ilgili "Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu'nun raporu görüşülecek. Gündemde, Dekan ve Diğer Adayları Değerlendirme Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon Komisyonu ve Tıp-Sağlık Komisyonu raporları da bulunuyor.

(ANKA)