kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hakan Kodal, nakde sıkışan ve sorun yaşayan bazı projeler ve şirketler bulunduğunu belirterek, bunlara destek anlamında da yatırımlar olabileceğini ve bunun Türkiye’ye güvendiklerinin bir teyidi olduğunu söyledi.

2- Türkiye'de yatırımlarımızı 3 milyar dolara çıkaracağız

Krea Gayrimenkul, haziran ayında kuracakları bağlantılarla fonlardan sağladıkları toplam yatırım kapasitesini 3 milyar dolara çıkaracak..
Merrill Lynch GPI ve diğer yabancı yatırım fonlarının ortaklığı ile kurulan Bosphorus Fonu (BREF) ile Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 1 milyar dolara yaklaşan Krea Gayrimenkul, haziran ayında yabancı fonlarla bağlantılara başlayarak kuracakları Bosphorus 2 (BREF 2) fonuyla birlikte toplam yatırım kapasitesini 3 milyar dolara ulaştıracak. Krea Gayrimenkul CEO'su Hakan Kodal, ilk fon ile son 1.5 yılda sergiledikleri performans nedeniyle, başka ülkelerde yeterince verim alamayan fonların Türkiye'ye yöneldiğini ve yeni bir fon kurmanın kolaylaştığını söyledi. Global ekonomik krizden çıkışın kademeli olacağını söyleyen Kodal, son 1 aylık süre içerisinde yeni döneme yönelik yatırım arayışlarına giren yatırımcıların belirmeye başladığını gözlemlediğini ekledi. Kodal, "Şu anda ilk fonun yatırımcılarından önemli bir bölümü ikinci fona da katılacaklar. Bu şunu gösteriyor: Biz bu piyasaya güveniyoruz ama 6 ay-1 senelik dönem biraz gri de görünse bu bizim için de aynı anda belki daha cazip imkanlar yaratacak. Piyasa biraz daha toparlansın diye beklersek çok geç kalacağımız düşüncesi hakim" dedi. Gayrimenkul'de kriz olduğunu düşünmedeğini belirten Kodal, "Ama bölgesel ve proje bazlı sorunlarımız var. Çok yavaşladığını biliyoruz bazı bölgelerde ama kriz deyince çok ekstrem kaçıyor. Türkiye'de, bildiğimiz terminolojideki anlamında krizin olmayacağını düşünüyorum" dedi.