kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Esat Yılmaer, bu mektubu oku!..

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan'dan "Dernek adına" imzasıyla bir mektup aldım..Kendim ve kulüplerin derin baskı ve tehdidi altında görev yapmaya çalışan genç meslekdaşlarım adına, teşekkürlerimle, aynen yayınlıyorum..
Fenerbahçe kulübü resmi sitesinde, bana ağır hakaretler yağdıran, tehdit ve şantaja varan ifadeler kullanan yazılara, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden sonra Anadolu Spor Gazetecileri de tepki gösterdiler.
Başından beri olayları ölüm sessizliği içinde izleyen kuruluş ise, artık sadece adı kalan "Sözüm ona" Türkiye Spor Yazarları Derneği.."
Onun kifayetsiz Başkanı Esat Yılmaer'in kişisel antipatisi ve öfkesi, basın ve ifade özgürlüğüne bu açık saldırı karşısında, derneği "Yok" mertebesine indiriyor.
Ben Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin yaşayan en eski üyelerinden biriydim. Geçen yıl 50'ini meslek yılımı kutlarken, hatta Avrupa'dan, Amerika'dan gelenler vardı. Katılmayan, bir çiçek, bir mesaj göndermeyen tek kurum TSYD oldu, inanır mısınız?. Esat'ın, yani başkanın kişisel kaprislerine boyun eğdi, koca dernek.
Sadece kıdemim ve duayenliğim dahi, derneği harekete geçirmeye yeterli olmalıydı. Ama Esat'ın nefreti ve yanında "Yönetim Kurulu Üyesi" diye yer alanların bu sessizliğe körü körüne boyun eğmesi yüzünden, kendi derneğimin saldırılar karşısında bana sahiplenmeyişini üzüntüyle yaşadım.
Hayır.. Bu göstermelik duruma düşen derneğin desteğine benim ihtiyacım yok.. Ama bu tür tehdit ve şantajlardan asıl etkilenecek genç ve yeni arkadaşların var.. Bu genç spor yazarları, kulüp başkanları despotizmi karşısında yalnız olmadıklarını bilmelilerdi. Olmadı.
Esat Yılmaer, Anadolu Spor Yazarlarını şimdi dikkatle okusun.. Dernek nedir, dernekçilik nedir, mesleğe, basın ve ifade özgürlüğüne sahiplenmek nedir görsün.. Tabii öfke ne nefreti, algılama yeteneklerini köreltmemişse..
Sayın Hıncal Uluç,
Sizi düşündüğünü yüreklice yazan güç odaklarının baskı ve tehditlerine asla boyun eğmeyen, kalemini hiçbir kişi ya da kuruluşun iradesine tahsis etmeyen ve spor basınımızın örnek alınması gereken kararlı, güçlü ve kişilikli bir yazar olarak tanıyoruz.
Son günlerde, özellikle Fenerbahçe ile ilgili eleştirileriniz nedeniyle yoğun bir saldırı kampanyasıyla karşı karşıya olduğunuzu dikkatle takip ediyoruz.
Aynı Hıncal Uluç'un gerektiğinde Galatasaray başta olmak üzere pek çok kulüp ve Türk sporunun yaşadığı genel anlamdaki sorunlar karşısında cesaretle tavır aldığının da tanığıyız. Sizin sadece sporda değil, ülkemizin siyasi veya ekonomik pek çok sorunuyla ilgili de gerektiğinde radikal denilebilecek düşünceleriniz de yazılarınıza hiç çekincesiz yansıttığınızı biliyoruz.
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği olarak, yazarlarımızın kalemlerini olabildiğince tarafsız, bağımsız, çıkarsız, yalansız ve dolansız kullanmalarının ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz.
Üyemiz olsun olmasın, spor gazetecilerinin uğradıkları haksız saldırılar karşısında sessiz kalınmasını, mesleğimizde istenen ve beklenen kaliteye ulaşamayışımızın en önemli nedenlerinden biri olarak görüyoruz. Bu bağlamda yalnız olmadığınızı özellikle bilmenizi istiyoruz.
Biliniz ki, yorum yapma, eleştiri getirme, yol gösterme, yanlışları dile getirme ve Türk sporuna yön verme noktasındaki en doğal mesleki haklarınızı kullanmanızın engellenmesine yönelik kabul edilemez türde gelişen kötü niyetli çabaların karşısındayız. Spor gazeteciliği mesleğinin Anadolu'da çok zor koşullarda icra edilmesine karşın meslektaşlarımızın bu konuda ne kadar duyarlığı olduklarını da en iyi bilenlerden biri olduğunuzu düşünüyoruz.
1992 yılında kurulan genel merkezi Bursa'da olan, 12 ilimizde şubesi, 42 ilde temsilcilik bazında teşkilatı ve 800'e yakın üyesi bulunan Anadolu Spor Gazeteciliği Derneği'nin sinerjisini lütfen yanınızda hissediniz. Mesleğimizin gereğini her koşulda yerine getirmenizi büyük bir takdirle karşıladığımızın bilinmesini istiyor, kararlı duruşunuzun Türk medyasına ve özellikle de tüm meslek mensuplarımıza örnek olmasını yürekten diliyoruz.
İbrahim Erdoğan
ASGD Genel Başkanı.