kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mor ve Ötesi bugün sahne alacak

Yeni Haber
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finalinde Türkiye adına yarışan Mor ve Ötesi "Deli" adlı şarkısı ile sahneye çıkacak.

Türkiye, II. Yarı Final'de üçüncü sırada yarışıyor. II. Yarı Final, saat 22.00'de, TRT 1, TRT INT ve TRT TÜRK ekranlarında olacak. Belgrad Arena'da gerçekleşecek yarışmayı Jovana Jankovic ile Zeljko Joksimovic sunacak.

Birinci finalistler, önceki gün belli olmuştu. Avrupa Yayın Birliği'ne (EBU) üye 43 ülkenin katıldığı yarışmanın birinci yarı finalinde Karadağ, İsrail, Estonya, Moldova, San Marino, Belçika, Azerbaycan, Slovenya, Norveç, Polonya, İrlanda, Andora, Bosna Hersek, Ermenistan, Hollanda, Finlandiya, Romanya, Rusya ve Yunanistan yarıştı. Birinci yarı final sonucunda, Norveç, Polonya, Ermenistan, Azerbaycan, İsrail, Rusya, Finlandiya, Bosna Hersek, Romanya ve Yunanistan 24 Mayıs'ta yapılacak finale kaldı. Yarışmada Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi, yarın ikinci yarı finalde 18 ülkeyle yarışacak.

Dört kurucu ülke İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve ev sahibi Sırbistan dışındaki bütün ülkeler yarı finallere katılıyor. Bu iki yarı final grubundan 10'ar ülke finale katılmaya hak kazanıyor. 24 Mayıs'taki finalde toplam 25 ülke yarışacak.

(CİHAN)