kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Artık karar ver Efes!.

Aslında karar vermesi gereken Efes değil, Sevgili Dostum Tuncay Özilhan.. Efes'in her şeyi.. Yıllardır spora dev yatırımlar yapan şirketin tepesindeki basketbol aşığı iş adamı..
İş hayatı filmlere konu olacak başarılarla dolu.. Efes birası dünya markası artık..
Hiç benzeri olmayan bir konu, Sağlık'ta kurduğu hastane, gittim, gördüm, inceledim, araştırdım.. Dünyanın en ileri tekniklerine sahip bir yaşam yuvası.. El attığı her yerde gıpta edilecek, alkışlanacak başarısı var, Özilhan'ın..
Bir tek alanda amacına ulaşamadı..
Basketbol onun aşkı.. Hobisi.. Biz ne sponsorlar gördük, salonlara adım atmayan, en büyük sporcusunu yolda görse tanımayan..
Özilhan öyle değil.. Efes'in olduğu her yerde.. Karda, kışta.. Sabahın köründe, gecenin yarısında.. Peki sonuç.. İşte Fener'e 3-0 yenilip, playoffun daha ilk turunda elenme.. Üstelik bu Fener'e üst üst kaybettikleri onuncu maç..
Bunca emek, bunca masraf, bunca fedakarlık?.. Bu mudur peki?..
Tuncay Özilhan, helvayı yemek için neyin eksik olduğunu artık anlamalı. İnadından ve ısrarından vazgeçmeli..
Seyircisiz spor olmaz. Taraftarsız başarı olmaz..
Ülker anladı, hem de şampiyon olduğu sene döndü.. Efes'i on maç üst üste yenen takım Fener Ülker!.. Ülker'in maddi gücü, Fener seyircisi ile bir araya gelince, ortaya bu takım çıktı. Biraz da iyi yönetilseydi.. Bu takımın başında bir Tuncay Özilhan olsaydı mesela, başarı asıl alana, Avrupa'ya da taşınırdı hatta.. Tuncay Özilhan, Ülker'in cesaretle verdiği karardan örnek almalı..
Efes'in basketbolünü kenara koyun. Özilhan, damarını kesin, kanı siyah beyaz akar, öyle Beşiktaşlı.. O zaman çözüm meydanda..
Fener'in ve Galatasaray'ın ardından Ülker'in üçüncü takımı, üvey evladı gibi duran Beşiktaş, niye Efes'in birincisi olmasın?.
Niçin Beşiktaş Efes olmasın?..
Beşiktaş'ın o müthiş seyircisini koyun Efes'in arkasına ve ortaya çıkacak gücü düşünün.. Ve de ortaya çıkacak "Efes" reklamını, ayni zamanda, gazete ve televizyonlarda.. Bugünkünü kat kat katlamaz mı?.
Tuncay Özilhan iyi bir iş adamıdır.
İyi bir Efeslidir. İyi bir Beşiktaşlıdır.
Avrupa Şampiyonu olacak basketbol takımı niçin bu sacayağı üzerine kurulmuyor o zaman?..