kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Yükselen ışık: Lumina

İş dünyasından, özellikle tekstil sektöründen birçok işadamı kendisine veya eşine restoran-kafe açar oldu. Ancak son birkaç yıldır oyuncular da bu alana yatırım yapıyor. Nejat İşler, Gökhan Atalay, Ali Sürmeli, Yasemin Alkaya ve Deniz Türkali ilk aklıma gelenler... Son olarak ise Buket Dereoğlu ile Özgür Özgülgün çifti, altı yıldır yaşadıkları Zekeriyaköy Çarşı'da, Kule'nin altında, üç katlı 'Lumina' (Romence yükselen ışık demek) adlı bar-kaferestoranı açtı.

NE ARARSANIZ VAR
Kendilerine ortak olarak işadamı Burak Yakın'ı aldılar ve gece hayatını iyi bilen Cenk Çöteli de onlara danışmanlık yapıyor. Mekanın mönüsünde fajitalar, Meksika mutfağından örnekler, hamburger, makarna çeşitleri, salata ve tost çeşitleri bulunuyor. Şarap mönüsünün de geniş olduğu mekanda, önümüzdeki haftalarda canlı olarak gitar ve caz müziği yapılacak. Sabah 9.00'dan gece 4.00'e kadar açık olan mekanın alt katı bilardo, dev ekranda maç keyfi ve bar olarak hizmet verirken, girişte bir minik kitabevi var ki; burada kitap, dergi, gazete ve CD satılıyor. Teras katında ise muhteşem doğa manzarası ile keyifli dakikalar geçirebiliyorsunuz. 'Lumina'nın pazar günleri brunch mönüsü de dikkate değer... Üstelik ardından akşam üstü döner partisi yapılıyor.

ÜNLÜLERİN MEKANI
Bu arada mekan ünlü kaynıyor ama kimse, kimseyi rahatsız etmiyor. "Kimleri görmek mümkün?" derseniz, Petek Dinçöz-Can Tanrıyar, Derya Tuna, Ege, Emel Sayın, Levent Yüksel, Buket Saygı, Gani Müjde, Birol Güven, Hamdi Alkan ve Müjde Ar rastlayabileceğiniz ünlülerden bazıları... Mekan, kasım ayında başlanan inşaat ile komple yenilenmiş. 750 metrekarelik 'Lumina'da 10 kişilik mutfak ve 12 kişilik salon ekibi hizmet veriyor. Özgür Özgülgün, "Biz burada altı yıldır yaşıyoruz, herkes bizi çok seviyor. 'Muhtarı olamadım, bari mahalle restoranım olsun' dedim. Eş, dost hiç yalnız bırakmıyor bizi... İdealimiz bir balıkçı kasabasında restoranımızın olmasıydı. Kısmet şimdilik burasıymış" diyor. Bu arada önümüzdeki günlerde Özgür Özgülgün'ün yazdığı bir tiyatro oyunu Edingburgh'ta sahnelenecek. Özgülgün, 'Son Osmanlı' adlı sinema filminde de oynadı. Buket Dereoğlu ise önümüzde hafta başlayacak yeni dizi 'Pulsar'da rol alıyor.