kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Çikolataları bile kendileri yapıyor

İstanbul'da butik pastaneler hızla çoğalıyor. Kendine iş kurmak isteyen ve bu konuya merakı olan hanımlar bu işe yöneliyor. Hele yurtdışında aşçılık eğitimi alanlar, İstanbul'un mahallelerinde kendi mekanlarını hemen açıveriyor. Böylece bazı semtlerde çeşit çeşit kek, kurabiye, pasta, muffin yapan küçük dükkanlar ortaya çıkıyor.

İKİSİ DE TATLIYA DÜŞKÜN
İşte bunlardan biri de Azer Özden ve Ebru Ülgür''ün Acarkent'te açtıkları 'Blueberry Pastanesi'. Her ikisi de tatlılara çok düşkün... Tüm tariflerini kendilerinin hazırladıkları, kendi elleriyle yaptıkları onlarca çeşit pasta, kurabiye ve keki mekanlarında sunuyorlar. Krem şanti ve pasta kreması kullanılmıyor.

KATKI MADDESİ YOK!
Pastalara beyaz ve bitter çikolatadan ganajlarla dolgu yapıyorlar. Çikolata ve portakallı, vişneli, zencefilli, naneli, yeşil çaylı, frambuazlı, karamelli, limonlu onlarca çeşit türüf yapıyorlar. Her gün standart ürünlerinin yanında, sadece o günlük lezzetler de oluyor tezgahta... Hiçbir üründe katkı maddesi kullanılmadığı için doğal olarak bozuluyor. O yüzden bu lezzetleri uzun süre bekletmeden yemeli!