kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Doğuş: Bar kültürünü merak ettiğim için Hollanda ve Fransa’ya gittim. Şarkılar yaşamadan, paylaşmadan çıkmıyor. ‘Ben oturayım Avrupa tarzında bir müzik yapayım’ demekle olmuyor.

Dünya beni tanıyacak Çin'e bile ulaşacağım

ZEYNEP ALKAN
İki yıl aradan sonra yeni albümü 'Ten' ile müziğe dönen Doğuş kendinden çok emin: Dünya beni tanıyacak, Çin'e bile gideceğiz! Bu duruma gülmek isteyenler, istedikleri gibi gülebilir ama ben bugüne dek her dediğimi yaptım..
Müzik dünyasına 11 yıl önce adım atan Doğuş, yeni albümü 'Ten' ile kendini tüm dünyanın tanıyacağını söyledi. İki yıl önce başından geçen evlilikle ilgili hiç konuşmadığını hatırlatan Doğuş, "İlişkimizi kurtarmak için defalarca denedik ama başarılı olamadık" dedi. Genç şarkıcı eski nişanlısı Hilal Cebeci hakkında ise kesin konuştu: "Bir daha barışmamız mümkün bile değil!"

* Öncelikle albümünüz hayırlı olsun. İki yıl aradan sonra heyecan durumunuz nasıl?
Çok heyecanlıyım, avuçlarım terliyor. Bu kadar emek verdim; inşallah çok güzel şeyler bekliyoruz. Türkiye'de 10 Mayıs'ta piyasaya çıktık. Yurtdışında ise 19'unda... Albümün öncelikle vatanımda çıkmasını istedim.

* Kimlerle çalıştınız, hazırlık aşaması ne kadar sürdü?
Hollanda'da hazırladık albümü. Stüdyo çalışmaları altı ay sürdü. Orada kendi ekibimi kurdum. Önemli isimler Doğuş konsepti içinde birleşti. Hepimiz can verdik, bu hale getirdik. Türkiye'den de DJ Ergün ve çok sevdiğim arkadaşım Burak Yeter'le çalıştık.

KAFALARI KARIŞTIRMAM
* Neden Hollanda'da çıkardınız albümü?
Aslında sanatçılar albümlerini genellikle Amerika ve Londra'da yapıyor. Ama ben Hollanda'nın çok önemli bir müzik alanı olduğunu gördüm. Orada bir başlangıç yaptık ve Oba Müzik'le tüm dünyaya yayılacağız. Bir aksilik çıkmazsa Çin'de bile çıkacak albümümüz.

* Kendi üreten bir sanatçı olarak neden albüm çıkarmak için iki yıl beklediniz?
Hazmı kolay olsun diye iki yıl bekledim. Bu albümde hızlı parçalarla birlikte 'Yıkık' ve 'Canın Cehenneme' gibi slowlarımız da var ama hızlı yönümün de kuvvetli olduğu göstermek istedim. Dünya sound'unu yakalayabilmek amacıyla böyle bir albüm yaptık.

* 'Yıkık' ve 'Canın Cehenneme' demişken, bu parçalar aslında sizin o alıştığımız ağır slowlarınız gibi değil...
Bu iki parça; 'Gamsız' ve 'Yalancı' modunda. Duygu olarak dinlendiğinde çok yakın onlara. Birinde 'Yıkık dökük her bir yanım' diyorsun, diğerinde 'Gamsız'.

* O zaman yazdığınız parçalar birbirine çok benziyor...
Çok fazla kafa karıştırmayı sevmem. Bu zamana kadar 120-150 arası şarkı yazdım. Hem kendi albümümde kullandıklarım, hem ülkemizde, hem de yurtdışındaki önemli starlara verdiğim şarkılarım var. Çok komiktir ki, 'Doğuş Arap'lardan şarkı çaldı' diye de haberler çıktı. Aslında benim verdiğim şarkılardı. Söz ve müzikleri benimdi. Sonuçta dünya dili müziktir ve ben de bu tarz şarkılar yapıyorum.

* Hiç başka bir sanatçıdan şarkı alma gibi bir durumunuz olmadı mı?
İhtiyacım yok! Ama beni etkileyecek bir parçayla karşılaşmadığım için de almadım. Bu albüm için bir-iki isimden şarkı dinledim ama beğenmedim.

İSİM VERSEM OLAY OLUR!
* Kimdi bu isimler?
İsim verirsem olay olur!

* Albümün ilk klibini Hollanda'da çektiniz. Kim çekti klibi?
MTV ödüllü Michel çekti. Klibin arkasında yaklaşık 25 kişi vardı. Yakam yamulduğunda bile beş kişi birden gelip düzeltiyordu. Green Box'ta çektik. Klibin çok güzel olduğuna inanıyorum. Daha farklı olabilirdi ama yönetmenimiz işin ustası olduğu için çok da fazla salça olamıyorsunuz.

* Neden çıkış şarkınız 'She'? Ayrıca şarkıların vokallerini çoğunlukla İngilizce söylemişsiniz. Son zamanlarda pek çok şarkıcı albümlerde hep böyle yapıyor...
'She' dünya normlarında bir şarkı olduğu için öncelikle onu seçtik. Bu albüm aslında ilk başta Avrupa'da çıkacaktı. Bu yüzden İngilizce vokaller yaptık. Ama benim ricam üzerine Türkiye'de çıktı. Bazı parçaların Türkçe versiyonları da var.

HER DEDİĞİMİ YAPTIM
* 'Farklı bir albüm yaptım' diyorsunuz. Peki tanıtım aşamasında da faklılıklar yapacak mısınız?
Konserlerimiz olacak. Bir problem olmazsa 31 Mayıs'ta dünyanın çok önemli starlarıyla Hollanda'da milyonların karşısına çıkacağım. İtalya, İspanya ve Fransa'da TV-Radyo programlarımız olacak. Beni çok yoğun günler bekliyor. Sindire sindire kendimi geliştiriyorum. Daha düne kadar Doğuş sokaklarda yaşıyordu. Şarkı söylediğim zaman arkadaşlarım kulaklarını kapatıyordu. Ben hep "Bir gün herkes görecek beni Türkiye'nin starı olacağım" derdim. O zaman da dalga geçerlerdi, gülerlerdi bana. Şimdi diyorum ki; "Dünya tanıyacak beni!" Gülmek isteyenlere açık, istedikleri gibi gülebilirler. Ama ben ne dediysem yapmışım; bunu da yapacağım.

* İmajınız da değişmiş, dövmeler yaptırmışsınnız. Bunların bir anlamı var mı?
Bunların hepsi yıldız. Sol kolumdaki ay da, güneş de bir yıldız... Benim yıldız olduğumu gösteriyor! Ama ayakları yere sağlam basan bir yıldızım. Sağ kolumdaki ise uğur böceğim. Hollanda'da barışı simgeliyor bu uğur böceği. Diğeri de Yakuzalar'ın özgürlük işareti. Bunları kendimi özgür hissettiğim için yaptırdım.
Haberin fotoğrafları