kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Aşkın mayası kıskançlık mı?

Çağımızın hastalığı bizi de yakaladı artık. Şimdi bana diyebilirsiniz ki, "Hangi hastalık?" Kadınların bedenlerine davet ettiği 'dışa vurulan öfkenin hastalığı!'ndan bahsediyorum. Bu hastalığın nedeninin aslında öfke olup olmadığını bilmiyorum; ama bu öfkeye koyduğum doğru teşhisin adını biliyorum: "Kıskançlık!" Bu teşhisi koyduktan sonra da şimdi size aklıselim bir şekilde soruyorum: "Ne zamandan beri aşk kışkırtıcı değil de kıskançlığa dönüştü?" Geçen yüzyıla kadar şöyle bir gerçek vardı: "Erkeklerin kadınlar gibi arkadaşları yoktu. Rakipleri çoktu!" Ama bu yüzyılda da şöyle bir gerçek var: "Kadınların erkekler gibi arkadaşları yok. Rakipleri çok!"

KADININ ARKADAŞI YOK
Bu yüzden de günümüz kadınları yaşadığı ilişkilerde kıskançlığın öfkesine kapılıp acı çekiyorlar. Çekilen acıdan acı çekmenin acısı da onları 'çöl sıcağı!' gibi yakıp kavuruyor. Ondan sonra da birlikte oldukları adamları sıkboğaz etmeye kalkışıyorlar. Ama aslında kendilerini sıkboğaz ediyorlar. Ne yazık ki bu gerçeğin de hiçbiri farkında değil... Ondan sonra da 'aşkın mayasında kıskançlık vardır!' düşüncesine kanaat getirip, kendi kanatlarını erkeğin karşısında buluyorlar. Peki, kıskanç kadınlar karşısında günümüz erkekleri ne yapıyor? Onların bu işten nasıl keyif aldıklarını bana hiç sormayın. Onlar tam anlamıyla 'keyif budalası herifler!' oldular.

KISKANÇLIĞIN SİVRİ DİŞİ
Hiç dikkat ettiniz mi? Artık kıskançlık cinayetleri neredeyse hiç işlenmiyor. Bence bir anlamı var bunun. Erkeklerin ağızlarında taşıdığı kıskançlığın sivri dişi ne yazık ki çürüyüp döküldü. Erkekler kadınları kıskanmaktan çok, birlikte oldukları kıskanç kadınlardan dert yanar oldular. O kadınları 'şutlamaktan!' bahseder oldular. Halbuki eskiden böyle miydi? Değildi. 'Aşık varsa, kıskançlıkta vardı!' Ama günümüzde yaşanan bir ilişkide aşığın yerini aşıklar, aşk kışkırtıcılığının yerini ise kadının kıskançlığı aldı. Bence bunun nedeni de şu: "Kadınlar aynı erkek için kendi aralarında rekabet edip duruyorlar." Tam da bu noktada erkekler kadını hayatlarına müdahale etmekle suçlayıp, diğer kadının koynuna, oradan da başka bir kadının koynuna çekirge gibi sıçrıyorlar. Sonuç: Aşık olduğu kadını çekmeceye kapatıp ve onu gözü gibi koruyan erkekler tarih oldu artık. Şimdiki kadınlar ise erkeği kıskanıp mundar oldu!