kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Botanika’nın Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı, Pencere Önü Bostanları’nın da mucidi. Şamcı, kısa sürede 35 binlik satış rakamına ulaşınca, evler için daha çeşitli sebzeler üretmeye karar verdiklerini söylüyor.

Pencerelerin önü bostan oldu!

Menekşe ATASELİM / EKONOMİ
Artık evlerde sebze yetiştirmek için bahçeye ihtiyaç kalmadı. Saksıdaki meyve ağaçlarından sonra, pencerelerin önünde veya balkonlarda taze soğandan rokaya, sarımsaktan turpa birçok sebzeyi yetiştirmek mümkün..
Bahçe ve bitki ürünleri alanında faaliyet gösteren Botanika, bostanı evlerin içine soktu. Şirket, toplamda 350 bin YTL'lik bir yatırım yaparak, pencerenin önünde yetiştirilen bitki ve sebzeler üretti. Şimdilik tere, roka, taze soğan, dereotu, turp, maydanoz, semizotu, hindiba, buğday çimi ve kedi çiminin aralarında bulunduğu on çeşit bitki evlerde yetiştirilebilecek ancak Botanika, sarımsak ve fesleğeni bu hafta, 4 farklı sebzeyi de kısa süre sonra satışa sunacak. Çünkü henüz bir aydır raflarda olan Pencere Önü Bostanları'nın satış rakamı 35 bin adede ulaştı bile. Botanika'nın Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı, şehirde yaşayan insanlar için bahçesi olmasa da evde kendi kendilerine yetiştirebilecekleri sebze ve meyveler üretmek istemeleri sonucu bu ürünün geliştiğini söylüyor.

Evde sebze üretiliyor
* Bu ürünü geliştirmek nereden aklınıza geldi? Hangi tüketici eğilimi sizi buna yöneltti?

Aslında, Pencere Önü Bostanları ve Botanika'nın tüm diğer ürünleri, bir ihtiyaçtan yola çıkılarak üretildi. Bu ihtiyaç, kısaca, kent merkezlerine sıkışmış insanlara biraz kendileriyle baş başa kalabilecekleri yaşam alanları oluşturmak. Çünkü, özellikle binalar, caddeler, araçlardan ibaret bir hayat, insanların yaşam kalitesini bir hayli düşürüyor. Birçok avantajının yanı sıra kentler, insanlara bir taraftan stres, huzursuzluk verirken, ayrıca sağlıksız bir yaşam da veriyor. Botanika olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar, dünyada ve ülkemizde bahçe ve bitki ürünleri sektörünün önde gelen markaları ile bahçe profesyonellerini bir araya getirerek, Türkiye'de hobi bahçeciliğini geliştirmek yönünde çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bunun yanında Pencere Önü Bostanları'nın da parçası olduğu Çiçek Coşturan serisi gibi buluşlarla da, insanların evlerinde bitki yetiştirmenin zevkine varmalarını sağlıyoruz. Kendileri kolaylıkla kurabilecekleri küçük bahçelerinde, balkon ya da evlerinin içinde bir tutam yeşillik yaratmalarına vesile oluyoruz. Kendi yetiştirdikleri tamamen organik sebzelerden ailelerine, dostlarına ikram etme keyfini onlara yaşatmak istiyoruz. Çünkü, Pencere Önü Bostanları'nda yetiştirilen sebzelerde kimyasal gübre yerine, tamamen organik gübre kullanılıyor. Dolayısıyla da, yetiştirilen sebzeler tadını, lezzetini kendi doğallığında ve tazeliğinde koruyor. İnsanlar bostanlar sayesinde, kendi yaşam alanlarında da olsa hormonlu sebzelerden korunabiliyorlar.
Haberin fotoğrafları