kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Özalların Anavatan çıkarması

Yeni Haber
ANAP'ın kurucusu, eski Başbakan ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal'ın Anavatan Partisi'ne üye olması MKYK toplantısında kabul edildi. Anavatan Partisi'nin 25. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen toplantıya da sürpriz bir şekilde Turgut Özal'ın eşi Semra Özal katıldı.

Anavatan Partisi'nin dün yapılan MKYK toplantısında Ahmet Özal'ın partiye üye olması konusunda yaptığı başvuru ele alındı. MKYK'da Özal'ın partiye üye olmasına Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu önce karşı çıktı. Ancak üyelerden, "Bu konuyu tartışmak bile lüzumsuzdur. Anavatan demokratik bir parti ise Ahmet Özal'ın üye kaydedilip kaydedilmemesi tartışılmamalı" görüşü ortaya atıldı. Bunun üzerine Erkan Mumcu da Ahmet Özal'ın partiye üye olması konusunda olumlu görüş bildirdi. Daha sonra MKYK'da Ahmet Özal'ın partiye üye olması konusunda karar alındı.

Adı sık sık parti kurma çalışmalarıyla adından sözettiren Ahmet Özal en son Edirne Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmıştı. Özal, serbest bırakılmasından sonra da Anavatan Partisi genel başkanlığına talip olduğunu açıklamış ve "2'nci Özal Hareketi" başlatacağını söylemişti. Özal çalışmalarını da Ege'den başlatarak, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın ve Denizli'yi dolaşarak olağanüstü büyük kongre için delegeden imza toplayacağını söylemişti.

ANAVATAN'DA SEMRA ÖZAL SÜRPRİZİ

Bu arada Anavatan Partisi'nin 25. kuruluş yılı nedeniyle MKYK toplantısının ardından düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Anavatan'ın Çeyrek Asrı" konulu panele sürpriz biçimde Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'da katıldı. Semra Özal'ın beklenmedik biçimde partiye gelmesi Anavatan'da şaşkınlık yarattı. Panele katılan ve panelde kısa bir konuşma yapan Semra Özal, "Anavatan Partisi'nin dışında kendisini gurbette gibi hissettiğini" söyledi. Özal konuşmasında, Anavatan'ın kuruluşu, felsefesi önemi ve geleceğine ilişkin görüşlerini de anlattı. Semra Özal bu kısa konuşmasından sonra Erkan Mumcu ile biraraya gelerek baş başa bir görüşme yaptı. Mumcu ile Özal'ın görüşmede, "Ahmet Özal'ın partiye üyeliğinin" gündeme geldiği öğrenildi.

(ANKA)