kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
PERVİN KAPLAN

Hamili kart yakınım değildir

Sonunda bu da oldu. Rektörlük seçimleri YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı "kimse yakınım değildir" açıklamasını yapmak zorunda bıraktı. Rektörlük için adaylığını koymayı planlayanlar destek aramak için kulis çalışmalarını yürütürken sürekli "YÖK benim arkamda", "YÖK Başkanı bana destek veriyor" deyince bu sözler YÖK'e kadar ulaştı. Adayların kendi ismini kullanmasından rahatsız olan YÖK Başkanı sonunda "Kimsenin arkasında değilim" dedi.
21 üniversitede Haziran'da ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde öğretim üyeleri birer birer adaylıklarını açıklamaya başlarken, özellikle Anadolu üniversitelerinde başka bir hava esiyor. Bazı öğretim üyeleri arkalarına "YÖK rüzgârını" almaya çalışıyor. Bunun için de sürekli YÖK'ün desteğinden dem vurarak, kendilerine oy verecek öğretim üyesi sayısını artırma peşindeler. Israrla YÖK'ün adının geçmesi yüzünden kurum da, başkanı da zan altında kalıyor.

"İtibar etmeyin"
YÖK Başkanı Özcan bu tür söylentilerden o kadar bunalmış durumda ki rektörlük seçimlerinin yapılacağı tüm üniversitelere gönderilmek üzere bir yazı kaleme aldı, altına imzasını attı ve üniversitelerin rektörlerine faksladı. Adının seçimlere karışmasından rahatsızlığını dile getirdi, "Kimseye adaylığı konusunda telkinde bulunmadım. Himayem altında olduklarını açık dille söyleyerek, bazı öğretim üyeleri oy kullanacak kişileri etkilemeye çalışıyor. Bunu söyleyenlere itibar etmeyin" dedi. Rektörler şimdi Özcan'ın mektubunu oy kullanacak öğretim üyelerine gönderiyor. Aday olmayı düşünenlerin artık YÖK Başkanı'nın adını kullanmaları yerine seçildikleri takdirde üniversitelerinde bilimsel çalışmaları nasıl artıracaklarına ilişkin projeler üretmeleri gerek.