kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Carrefoursa'nın Türkiye'deki 15. yılı

Yeni Haber
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CarrefourSA ile ilgili olarak, "15 yılda geldiğimiz yeri önümüzdeki 3 yılda katlamayı bekliyoruz" dedi.

CarrefourSA'nın Türkiye'deki 15'inci yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı, Türkiye için çok önemli olan organize perakende sektörünün müşterilere sağlıklı, kaliteli ve çok çeşitli seçenek şansı sunduğunu ifade etti.

Organize perakendenin aynı zamanda kayıt dışıyla mücadeleye büyük katkısı olduğunu aktaran Sabancı, 15 yılda çok yol alındığını dile getirerek, "Doğum, emekleme, yürümeye başlama... 15'inci yaş... CarrefourSA için ayaklarını yere iyice basan, her türlü donanıma sahip organizasyonuyla, ekibiyle, gelişme planlarıyla, finansman koşullarıyla şimdi artık ne bekliyoruz? 15 yılda geldiğimiz yeri, önümüzdeki 3 yılda katlamayı bekliyoruz. Koşacağız, koşma azminde bir ekip görüyorum" diye konuştu.

''CİROYU 4 MİLYAR YTL'NİN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ''

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer de perakende sektöründe CarrefourSA, Diasa ve Teknosa ile faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, Türkiye'de hızla büyüyen modern perakendeciliğin 2007'de 168 milyar dolara ulaştığının tahmin edildiğini ve pazarın daha da büyüyeceğini kaydetti.

Perakende sektörünün yarısını, gıda perakende sektörünün oluşturduğunu kaydeden Dinçer, bunun yaklaşık 87 milyar dolara karşılık geldiğini aktardı.

CarrefourSA'nın, 15 yıl önce sadece İçerenköy'de açılan hiper marketle çıkılan yolculuğunda bugün 20 hiper market ve 102 süpermarkete ulaştıklarını belirten Dinçer, Edirne'den Van'a toplam 38 ilde hizmet verdiklerini, marketleri yılda 150 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini anlattı.

CarrefourSA'nın arkasında çok güçlü bir ortaklık bulunduğunu dile getiren Dinçer, Türkiye'nin geleceğine çok inandıklarını, ortaklarıyla yönetim kademelerinde tam uyum içinde olduklarını, bundan dolayı hızlı karar alıp, hızlı hareket edebildiklerini ve hedeflerinin liderlik olduğunu söyledi.

3 yıl içinde işi 2 kat büyütmeyi hedeflediklerini belirten Dinçer, "Hedefimiz işimizi 3 yıl içinde 2 kat büyütmek. Önümüzdeki 3 yılda 500 milyon YTL daha yatırım yapacağız. 6 bin yeni istihdam yaratacağız. Geçen sene 2 milyar YTL seviyesindeki ciromuzu 4 milyar YTL'nin üzerine çıkaracağız. Finansal yapımız çok güçlü. Büyümeyi öz kaynaklarımızla finanse edebiliyoruz" diye konuştu.

AA