kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Takip iddiaları ciddiye alınmalı"

Yeni Haber
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün bir emniyet aracı tarafından takip edildiği ve bu araçtan dinlenildiğine ilişkin iddiaların, basit bir iddia olmadığını belirterek, ''Bunu takip etmekle görevli kişiler tarafından gereği yapılmalı, ciddiye alınmalı'' dedi.

Gerçeker, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek'in annesi Vahide Özbek'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün dinlendiği iddialarının hatırlatılması üzerine Gerçeker, ''Böyle bir iddia varsa mutlaka ciddiye
alınmalı. Basit bir iddia değil. Bunu takip etmekle görevli kişiler tarafından gereği yapılmalı, ciddiye alınmalı'' dedi.Gerçeker, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisindeki ''Yargı Reformu Strateji Taslağı''na ilişkin değerlendirmelerle ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine de ''Bizi doğrudan ilgilendiren bir konu. Bizim de açıklama yapmamız en doğal hakkımız ve yetkimiz'' dedi.

AA