kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öğrencilere erken tatil müjdesi

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayınladığı genelgeyle lise son sınıf öğrencilerinin 15 Haziran'da yapılacak ÖSS'ye daha rahat hazırlanabilmeleri amacıyla 9-13 Haziran 2008 tarihleri arasında izinli sayılacaklarını bildirdi.

Bakan Çelik'in yayınladığı, ''Ortaöğretim Kurumları Son Sınıf Öğrencileri'' konulu genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 63. maddesinin, orta öğretim kurumlarında ders yılının 180 iş gününden az olmaması esasını hükme bağladığı belirtildi. Buna göre, 2007-2008 ders yılının 13 Haziran 2008'de sona ereceği kaydedilen genelgede şöyle denildi:

''ÖSS'nin 15 Haziran 2008'de yapılacak olması sebebiyle öğrencilerin sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmelerinin sağlanması ve bu yöndeki motivasyonlarının artırılması, yıl boyunca yoğun bir çalışma temposu gösteren öğrencilerin sınav streslerinin azaltılması amacıyla öğretim programlarının ve yıl içinde yapılan yazılı, sözlü değerlendirmelerin tamamlanmış olması da dikkate alınarak, 2007-2008 öğretim yılı ortaöğretim kurumları son sınıf öğrencilerinin bu yıla mahsus olmak üzere 9-13 Haziran 2008 tarihleri arasında izinli sayılmaları, devamsızlıklarının 6 Haziran 2008 itibariyle değerlendirilmesi uygun görülmüştür.

Ancak, 3308 sayılı kanun hükümlerine göre işletmelerde beceri eğitim gören öğrencilerin ders yılının son haftasında yapılması gereken yıl sonu beceri sınavları çalışma takviminde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.''Öte yandan Bakanlığın, OKS'ye girecek öğrenciler için de bu yönde bir çalışma yaptığı öğrenildi.

AA