kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Gökkuşağı

Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. Bir tencerede iki çorba kaşığı sıvıyağ ile unu kavurun. Sütü ve patlıcanları ilave edip, yavaş yavaş pişirin. Patlıcanları ateşten alın ve tuz, karabiber katıp, karıştırın. Kayık şeklinde bir servis tabağına yayın. Kıymayı bir çorba kaşığı yağla kavurun. Bir adet yeşil biberi çok ince doğrayıp, ilave edin. Kıymayı patlıcanların arasına uzunca bir şerit gibi koyun. Bir adet yeşil biberi ve havucu ince ince doğrayın. Etin yanına gökkuşağı şekli vererek uzunlamasına dizin. Yanına bezelyeleri de dizip ılık servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet patlıcan
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet havuç
* 1 komposto kasesi bezelye
* Tuz
*Karabiber