kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oto yan sanayicileri fuar fuar dolaşıyor, ihracatını katlıyor

UFUK SANDIK
UFUK SANDIK
19.05.2008
2008'de 8.5 milyar dolar ihracat hedefleyen Türk otomotiv yan sanayi, yedek parça sektörünün nabzını tutan Automechanika Frankfurt Fuarı'nda gövde gösterisi yapacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Oto yan sanayicileri fuar fuar dolaşıyor, ihracatını katlıyor
Türkiye, yatırımlarla 10 yıl içinde otomotivde üretim ve ihracat üssü haline geldi. İhracat rekor üzerine rekor kırdı, otomotiv sanayi ihracatçı sektörler sıralamasında ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin ocak-nisan dönemi verilerine göre otomotiv sanayi ihracatı 8.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ana sanayi ihracatı yüzde 53 oranında artarak 5.9 milyar dolara yükseldi. Bu süreçte yan sanayi firmaları da boş durmadı, ihracatını her geçen yıl artırdı. 2007 Ocak-Nisan dönemine göre yan sanayi ihracatı bu yıl yüzde 44 oranında artarak 2.6 milyar dolara çıktı. Bu büyümenin nedenlerinden biri ise Türk yan sanayicilerin yurt dışı fuarlara gösterdiği büyük ilgi. İki yılda bir Frankfurt'ta düzenlenen yedek parça sektörünün nabzını tutan Automechanika, bu yıl 16-21 Eylül 2008 tarihinde 20. kez Frankfurt'ta gerçekleşecek. 5 bine yakın katılımcı ve 160 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen bu fuara Türk yan sanayiciler damgasını vuracak.

EN FAZLA TALEP TÜRKLERE
Automechanika, dünyadaki en çok Türk katılımcı firma sayısı olan fuar olma özelliğini bu yıl da koruyacak. Automechanika'ya bu yıl 79 ülkeden katılacak 220 firma arasında Türkiye ikinci sırada yer alacak. Türk firmalarının Automechanika Frankfurt'da çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Automechanika Frankfurt Fuar Direktörü Thomas Aukamm'a göre bu yıl fuarda en çok talep gören firmalar Türk firmaları olacak.