kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlanda Baykal neden yok?

NERGİS DEMİRKAYA ANKARA
Sağlık Bakanlığı'nın sigara yasağını destekleyen afişinde CHP lideri Baykal yok. Sigara içmeyen tek muhalefet lideri Baykal afişte yer almak istemedi..
Kapalı mekânlarda sigara yasağının başladığı gün Meclis'de bulunan siyasi parti liderlerinin fotoğrafıyla yayımlanan, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu bir başlangıç olsun! Dumansız Hava Sahası hareketini destekliyoruz" afişinde sadece Deniz Baykal'ın fotoğrafı yer almadı. Sağlık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) birlikte yürüttüğü kampanya kapsamında siyasi parti liderlerinden de destek arayışına gidildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi parti liderleri ile tek tek görüşerek sigaraya karşı yürütülecek kampanyaya destek istedi. MHP lideri Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Bakan Akdağ'ın çağrısına olumlu yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da diğer muhalefet liderleri gibi Bakan Akdağ'a kampanyaya katılmaktan memnuniyet duyacağını söyledi. Sağlık Bakanlığı aldığı olumlu cevaplar üzerine kampanyada kullanılacak ilanın hazırlıklarına başladı. Ancak Baykal'dan fotoğraf gelmedi. Daha sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan "Kampanyaya katılmayacağız" yanıtı geldi. Nedeni ile ilgili ise bir açıklama yapılmadı.

YANIT GELMEDİ
Bu cevap üzerine Bakan Akdağ, Baykal'a bir mektup gönderdi. Akdağ mektupta siyaset için değil çocukların geleceği, halkın sağlığı için bu kampanyayı düzenlediklerini anlattı. Bu mektuba da yanıt gelmeyince ilanda Baykal için ayrılan kareye Sağlık Bakanı Akdağ'ın fotoğrafı kondu. Baykal, afişte fotoğrafı yayımlanan muhalefet liderleri arasında sigara içmeyen tek isim.
Haberin fotoğrafları