kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İyi oyun.. İyi sahneler.. Amma velakin..

TAM da ülkede sigara yasağının başlayacağı 19 Mayıs haftasında, sigaranın özel reklamı gibi çekilmiş bir film ki, olmaz böyle şey.. Herkes, her fırsatta sigara yakıyor.. İki sevgilinin en romantik sahnesinde, karşılıklı, fosur..
Yani bu filmin sigara faturası, tüm maliyetin yarısı, derlerse inanın..
Başka..
Filmin adı yanlış..
O. Çocukları, hep bilirsiniz.. Orospu Çocukları.. Yani Türkçede küfür.. Oysa burada küfür değil, sözlük anlamı var..
Demet Akbağ, bir kenar mahalle evinde, orospuluk yaparak geçinen annelerin çocuklarına, para karşılığı bakıyor. Yani, madam, mama falan değil, bir nevi yurt işletmecisi.. Filmin kahramanları arasında da, orospu falan yok.. Filmin analarla işi yok çünkü..
Yani film orospuları da anlatmıyor, "Orospu çocuğu" diye küfür edilecek insanları da..
O zaman bu ad, bu yaratılan hava ne?. İş yapsın diyedir zahir..
Oyunculuk zirvede filmde.. Hepsi, ama hepsi çok çok iyi oynuyorlar.. Demet Akbağ, İpek Tuzcuoğlu, Özgü Namal, Sarp Apak, Altan Erkekli, çocukların hepsi, polisler, herkes ama herkes birbiriyle yarışıyor sanki, oyunculukta..
Belli, yönetmen Murat Saraçoğlu, oyuncu yönetiminde çok çok iyi.. Çok da güzel sahneler çekmiş, yer yer..
Ama olmamış.. Film çok iyi bir fırsatı kaçırmış.. İlle de 40 yıl öncesinin o ağdalı o adı üstünde "Yeşilçam" filmlerinden birini yapmak için çırpınmış sanki, yönetmenle, senarist Sıtkı Süreyya Önder .. Yani ille de duygulandıracağım diye sinirleri nasıl kör testere ile kesmeler.. Nasıl 30 saniyelik sahneyi 10 dakikaya uzatmalar.. Lafı en dolandırarak anlatmalar.. Araya yığınla gereksiz sahne, tip sokmalar.. Politik gönderme sahneleri mesela öyle iğreti ki.. Bunların hepsi, filmde tempo bırakmamış, ritm bırakmamış..
Sakız gibi uzayan filmin, finalinin 30 saniyede ham hum şaralop gelivermesi ne peki?.
Bir fırsat kaçmış.. Yılın filmi olur, rekorlar kırabilirdi..
Bu arada.. Mustafa Altıoklar haklı .. Filmin afişlerinde "Bir Selay Tozkoparan filmi" yazıyor.. Yazamaz.. Bu bir "Murat Saraçoğlu filmi"çünkü.. Mustafa kıyameti koparınca, reklamlar "Bir Selay Tozkoparan yapımı" diye değişti.. Yapımcı adını en tepeye yazmaya, filme imza atmaya meraklıysa, işin kolay ve zarif çözümü vardı oysa..
"Selay Tozkoparan sunar/ Bir Murat Saraçoğlu filmi.."