kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ne kadar zaman vitamin almalıyım?

İLİŞKİLİ HABERLER
Ne kadar zaman vitamin almalıyım?
Bir süredir kendimi halsiz hissediyordum. Doktor tavsiyesiyle vitamin desteği almaya başladım. Ne kadar süreyle vitamin almam gerekir? Onur T./ Bursa

Pek çok kişi kullandıkları vitamin desteklerini ne kadar süre alacaklarını merak ediyor. Bu destekleri 10 gün mü, yoksa 10 yıl mı alacaklar? Bu sorunun cevabı aslında nasıl beslendiğinizde yatıyor. Eğer organik ağırlıklı, sebzemeyve, tam tahıllar, baklagiller, yağlı tohumlardan zengin besleniyor; doymuş ve trans yağlardan kaçınıyor ve kan şekerinizi aniden yükselten yiyecekler ile tuzdan uzak duruyorsanız vitamin desteği almanıza gerek yok. Bu takviyelere ancak çok stresli olduğunuz ya da bağışıklık sisteminizin zayıf düştüğü bir dönemde başvurabilirsiniz. Sigara kullanıyor, alkolü fazla kaçırıyor, kafeine karşı koyamıyor ya da aburcuburlarla karnınızı doyuruyorsanız; o zaman birkaç yıl için doktorunuzun önerdiği bu destekleri kullanabilirsiniz.

Sağlığınız ve güzelliğinizle ilgili sorularınızı ve merak ettiğiniz her şeyi 'saglik@sabah.com.tr' adlı mail adresine yazabilirsiniz. Dr. Ece Hattat sorularınızı, bu köşede sizin için yanıtlayacak.