kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Evden içeri girer girmez karşınıza çıkan merdiven, tüm ihtişamıyla konukları karşılıyor.

Huysuz Virjin evini kendi eliyle yarattı

Huysuz Virjin ya da gerçek ismiyle Seyfi Dursunoğlu, Çengelköy sırtlarındaki, kendi eliyle çizdiği evinde, yine kendi elinden çıkma eşyalarla yaşıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Huysuz Virjin evini kendi eliyle yarattı
Seyfi Dursunoğlu'nu, yıllardır hem sahnelerde hem de televizyon şovlarında canlandırdığı Huysuz Virjin karakteriyle tanıyoruz. Ama Dursunoğlu'nun özel hayatı onu sevenler için bir muamma... Gözlerden uzak bir hayat sürdürdüğü üç katlı evinin kapılarını House Beautiful dergisi için açan Dursunoğlu, evinin hikayesini ve bu evdeki yaşamını okuyucularla paylaştı...

* Yaklaşık on yıl önce burası boş bir arsaydı. Manzarayı ve arsanın konumunu çok beğendim. Üstelik çocukken oturduğum yerdeydi. O yüzden burayı satın almaya karar verdim ve istediğim evin projesini kendim çizerek bir mimara yaptırdım. Çok sevdiğim için, biraz fazla hacim kaplamasına karşın, özellikle merdivenin heybetli olmasına özen gösterdim.

ESKİYİ ÖZLÜYORUM

* İnsan sürekli eskiye bir özlem duyuyor. Çocukluğumda yaşadığım evi çok severdim. Özlemimi giderebilmek için burayı eskiden yaşadığım o eve benzetmeye çalıştım.

* Maalesef ailemden kalan bir eşya yok. Hepsi ablama kalmıştı ama ablam da ölünce eniştemden isteme gibi bir durumum olamadı. Buradaki eşyalarımın çoğu eskiciden alınma. Gerekli bir ön bakım ve cila yapıldıktan sonra çok şık ve kullanışlı oldular. Müzayedelere gitmeyi de tercih etmiyorum. Çünkü gerçekten çok pahalılar.

*
Koltuk kumaşlarına uygun yastık kılıfları yapıyorum. Aldığım abajur başlıklarını ve daha birçok şeyi değiştiriyorum. Kendime özel bir şeyler yaratmayı seviyorum. Bir de eşyalarımın birbirleriyle uyumlu olmasına özen gösteriyorum. Bu yüzden aldığım hemen her şeyi biraz değiştirebiliyorum. Mesela en son, koltuğuma uygun patchwork bir kilim bile yaptım.

* Elişini çok seviyorum. Hatta bazen hazır kanaviçeler alıp onları da değiştirdiğim oluyor. Evdeki tüm kanaviçeler bana aittir. Son günlerde de bir kaftan yapmaya başladım.

SİMETRİYE DİKKAT EDERİM

* Takıntı derecesinde değil ama mutlaka her şeyde belli bir simetri olmasına dikkat ederim. Düzen kadar temizlik de benim için çok önemli. Evim büyük olduğu için sık sık temizlenmesi gerekiyor. Ama 'boynuz kulağı geçer' misali, evdeki yardımcım da en az benim kadar temizliğe düşkün biri.

* İkinci kat benim 'yaşam odam'. Evdeki tüm vaktimi orada geçiriyorum. Televizyonum, bilgisayarım ve kitaplarım orada. Çok fazla televizyon seyretmeyi tercih etmiyorum ama seyrederken de mutlaka elişimi yanıma alıyor ve farklı bir şeylerle uğraşıyorum.
Haberin fotoğrafları