kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cengiz Onural, İnce Saz Grubu'nu 1996'da Murat Aydemir ve Derya Türkan'la birlikte kurdu.

Bu konsere geleceklere albüm hediye

* Türk Hava Yolları'nın 75. Kuruluş Yıldönümü şerefine bu gece Macar Senfoni Orkestrası ile birlikte konser vereceksiniz... Nasıl gerçekleşti bu çalışma?
Bu fikri Türk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ortaya attı. THY'nin 75. yıldönümü nedeniyle Türkler'in uçma fikrini evrensel bir bakış açısıyla yorumlayacak bir sanat ürünü peşindeydi. "Bize böyle bir eser yazıp seslendirebilir misiniz?" diye sordular. Biz de böyle bir eserin senfonik orkestra eşliğinde daha iyi olacağını düşündük. Candan Bey de bunu tasvip etti. Menajerimiz Rıza Okçu birçok senfoni orkestrasıyla görüştü. Sonunda Macar Radyosu Senfoni Orkestrası'nda karar kılındı.

TRT'DE YAYINLANACAK
* Bizim müziğimizin Macar müziğiyle benzerlikleri var mı?
Bizim müziklerimiz Balkan müziklerine benziyor ama Macarlar farklı. Onlar Avusturyalılar'ın daha fazla etkisinde.

* Sonuçta nasıl bir çalışma çıktı ortaya?
Bir ay önce Budapeşte'ye gittik ve bir hafta prova yaptık. Sonra stüdyoya girerek kayıt yapıp, albüm haline getirdik. 'Yollar'ı bu gece konsere gelenlere hediye edeceğiz.

* Bu akşam CRR'de vereceğiniz konseri herkes izleyebilecek mi?
Bu akşam Cemal Reşit Rey'de verilecek konseri herkes TRT ekranlarından canlı olarak izleyebilir. Çok keyifli bir atmosfer olacağını düşünüyoruz. Ayrıca THY'ye de bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.