kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kraliçe'nin uçak gemisinde kaza

Yeni Haber
Türkiye'ye gelişi, ziyaretleri, ve yaptığı görüşmeleriyle uzun süre gündemi meşgul eden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in, gezisi sırasında büyük bir kaza yaşandığı ortaya çıktı. Kraliçeye Türkiye gezisi sırasında eşlik etmek amacıyla boğazda demirli bulunan savaş gemisinde, helikopteri piste çekmek için kullanılan forklift kontrolden çıkınca büyük bir kaza atlatıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre bağlı bulunduğu helikopteri geminin kenar bölümüne kadar sürükleyen forklift denize düştü. Bu sırada sürüklenmeye devam eden helikopter, forklifte bağlı olduğu halatın kopması üzerine son anda durabildi.

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in İstanbul'daki temasları çerçevesinde kendisine eşlik etmek için Karaköy'de demirli bulunan savaş gemisindeki kaza yürekleri ağza getirdi. Ziyaret sırasında meydana gelen ve sır gibi saklanan kaza kraliçenin İstanbul'a gelişinin bir gün öncesinde meydana geldi. İki adet helikopterin bulunduğu R06 HMS Illustrious' isimli savaş gemisinde helikopterleri piste yanaştırmak için kullanılan forklift kontrolden çıktı.

Denize doğru sürüklenmeye başlayan forklift, halatlarla helikoptere bağlı olduğu için, onu da sürüklemeye başladı. Bür süre sonra geminin güverte kısmından denize düşen forklift, hilekopteri de kenar kısma kadar sürükledi. Ancak helikopteri taşıyan halatların kopması büyük bir kazanın önüne geçti.

Forkliftten kurtulan Helikopter, son anda durabildi. Kraliçe'nin Türkiye ziyaretinden bir gün önce meydana gelen olayın ardından gemi personeli dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan forklift yeniden gemiye alındı. Türk ve yabancı basın mensuplarından saklanan olay Kraliçe'nin ziyaretinin ardından ortaya çıktı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Karaköy'e demirleyen ülkesine ait 'HMS Illustrious' uçak gemisinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna resepsiyon verdi. İstiklal Marşı'nın da okunduğu geceye çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'de bulunan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü ağırladı. Kraliçe, Gül çifti onuruna "HMS Illustrious'' uçak gemisinde resepsiyon verdi.

Davetlilerin saat 17.30'da gelmeye başladığı Karaköy Limanı'nda demirli gemiye, Kraliçe II. Elizabeth'ten önce İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve eşi, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve eşi ile Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan geldi.

Gemiye saat 18.30'da gelen ve İngiltere Milli Marşı eşliğinde askeri törenle karşılanan Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü karşıladı. Karşılamanın ardından, askeri bando tarafından Türk Milli Marşı çalındı.

Kraliçe Türkiye'ye gelmeden bir gün önce yaşanan kaza sonucu denize düşen forklift, Kraliçenin ülkesine dönmesinden sonra savaş gemisi personeli olan İngiliz dalgıçlar tarafından çıkarılarak, gemiye tekrar alındı.

CİHAN