kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

'R'nin anlamı

Kraliçe II. Elizabeth'in Türkiye ziyareti basında geniş yer buldu. Ankara, Bursa ve İstanbul'da süren gezi hemen her boyutuyla SABAH tarafından da izlendi ve yansıltıldı.
Kraliçenin 13 Mayıs Salı günü Anıtkabir'i ziyareti en sıkı izlenen, enine boyuna yorumlanan bölümlerden biriydi. Kraliçe her üst düzey yabancı konuğun yaptığı gibi mozoleye çelenk koydu ve özel defteri imzaladı.
SABAH'ın 14 Mayıs tarihli sürmanşeti, daha önce iki kez daha Türkiye'ye gelmiş olan II. Elizabeth'in mesajından alıntıydı:
Sana Saygı Göstermek Benim İçin Onur.
Başlığın hemen yanıbaşındaki fotoğrafta şu yazılıydı: "Kraliçe, özel defteri 'Elizabeth A' diye imzaladı." 'A' neydi acaba?
Meraklanaduralım, okurumuz Suphi M. Bilgin'in tepkisi gecikmedi. Şöyle:
"Bugünkü (14 Mayıs) Sabah gazetesinde Kraliçe II. Elizabeth'in, Anıtkabir'deki özel deftere imzasını Elizabeth A. diye attığı hem ön sayfada hem de iç sayfada belirtilmiş. Doğrusu Elizabeth R dir. R Regina yani Kraliçe'nin kısaltılmışıdır. El yazısında R, A gibi gözükebilir. Fakat, bu haberi yapan muhabiriniz biraz meraklı ve araştırmacı olsaydı, 'A'nın ne manaya geldiğini öğrenme zahmetine girseydi, bu haberi okuyup denetleyen ve gazetede yer almasını sağlayan kişi muhabirden gelen şeyi aynen onaylamasaydı bunların hiçbiri olmazdı."
Böylece, haberimizde yer alan bir yanlışlık giderilmiş bir eksiklik de tamamlanmış oluyor.
"Merak" unsurunun meslekte ne kadar önemli olduğunu anımsatarak...